Ağız Sulandıran Kahvaltıda Sucuklu Açık Tost Nasıl Yapılır? İşte Sucuklu Açık Tost Tarifi

Ağız Sulandıran Kahvaltıda Sucuklu Açık Tost Nasıl Yapılır? İşte Sucuklu Açık Tost Tarifi

Sabahları hemen evden çıkmanız gerektiğinde aklınız hemen bu tarif gelsin. Sizleri yormadan çabucak hazırlanacak ve midenizi kesinlikle gün boyu tok tutacak sıcacık bir sucuklu tost tarifi ile karşınızdayız.

Hanımların çay saatlerinin vazgeçilmezi, çocukların bayıldığı bu tarif sizleri büyük zahmetli, yağlı ve ağır yemeklerden kurtarırken hem de son derece lezzetli şekilde midenize indirebilirsiniz.

Yani siz her zaman için bu tarifi aklınızın bir köşesinde bulundurun. Nesilden nesille yayılan bu tarifle bol keyifli yemekler, çay saatleri ve sabah saatleri geçirebilirsiniz. Sucuğun ve kaşarın kendini ekmek üzerine bıraktığı kokusunu sindirdiği ve kaşarın eriyerek sizlere mükemmel göz zevki sunduğu bu tarif kokusuyla da sizleri büyüleyecektir. Şimdi o mükemmel tarifimize geçiyoruz detaylı ve pratik bir anlatımla sizlerin en ince ayrıntısına kadar kolaylıkla ve ustalıkla yapabileceğinizden eminiz.

Malzemeler

2 porsiyonluk ve 10 dakikada pişmesi ölçüsüyle veriyoruz. Siz kendinize göre çoğaltabilirsiniz. Kişi sayınıza göre oranlayabilirsiniz.

  • 2 adet hamburger ekmeği (sandviç ekmeği veya herhangi bir ekmek türevi de olabilir.)
  • 8-10 dilim sucuk (çok kalın olmamasına dikkat edin)
  • 4 dilim kaşar peyniri (iyi erimesi için bu peynir seçildi)
  • 2 adet domates (olgun domates olmalı ve içleri çıkartılmalı)
  • 8 adet kapari turşusu (minik minik doğranmış olmalı)
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğinize göre)

Yapılışı

Bu tostun püf noktası domateslerin ekmeği çok ıslak hale getirmemesi için isterseniz domatesin iç kısmını çıkartın.

Öncelikle fırını 165 dereceye ayarlayın. Biz hazırlayana kadar ısınmalı. Sonra hamburger ekmeğini ikiye ayırın bıçak yardımıyla daha düzgün ve güzel görünümlü olur. İçine önce sucukları ve sucukların üzerini kapatacak şekilde kaşarları yerleştirin. Eriyecek ve sucukları kapatacaktır. Fırın eşliğinde de kızaracağından mükemmel bir görüntü sergileyecektir. 

Üzerine minik minik doğradığınız (çok iri ya da çok küçük olmaması gerekiyor) kapari turşusunu serpin. Ve önceden ısıtılmış fırına verelim. 10 dakika kadar peynirleri eriyinceye kadar pişirelim iyice kızartalım. Fırından çıkardığınızda henüz daha sıcakken hemen üzerine kekik serpelim. Peynir zaten tuzlu olduğundan herhangi bir tuz eklemesi yapmayınız. İstediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

İsterseniz yanına ince ince domates salatalık doğrayabilirsiniz.  Ve ketçap mayonez eşliğinde yiyebilirsiniz. İsterseniz üzerine ince dilimlenmiş kuru soğanları bırakıp öğle yemeği tadında yiyebilirsiniz. İsterseniz de güzel bir çay eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Tarifimizi sizlerin marifetli ellerine bırakıyoruz.

Bu tarifte belirtilen ölçü ve ayrıntıları tam olarak uyguladığınız zaman bire bir aynı ürünü yapabilirsiniz. Tam ölçülü bir tarif olması sebebi ile sizleri asla yarı yolda bırakmaz. Misafirlerinizin mutlaka ölçülerini almak isteyeceği tarifimizsizleri çevrenize kıskandıracak özelliğe sahiptir. Artık kahvaltıda ne yapacağım demenize gerek kalmadan Pazar sabahlarında leziz sofralar hazırlayarak ailenizi mutlu edebileceksiniz. Şimdiden size ve ailenize afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.