Aranan O Muhteşem Tat Sizler İle Sonunda Buluşuyor! İşte Akşam Menüsüne Özel Brokoli Mücveri Tarifi

Aranan O Muhteşem Tat Sizler İle Sonunda Buluşuyor! İşte Akşam Menüsüne Özel Brokoli Mücveri Tarifi

Onlar da insanlar artık çoğunluk olarak sağlıklı besinlere yönelim yaparlar.Bu nedenle de sizlere bugün gerçekten hem kalorisi düşük hem de sizlere az yağ açısından Katkı sağlayacak bir vesile ile karşı karşıyayız. İşte brokoli mücveri tarifi...

Her ne kadar mücver aslında başka besin öğeleri ile de yapılsa bazen de farklı tatlar ile buluşa biliyor bu tatlardan birisi de brokoli olmuştur. Dilerseniz beraber tarifin yapım aşamalarını ve gerekli malzemelere geçelim.
 

Brokoli Mücveri İçin Gerekli Tüm Malzemeler;

  • 2 su bardağı brokoli çiçeği
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı rondodan geçirilmiş kızartılmış ekmek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Kırmızı pul biber

Brokoli Mücveri Yemeğinin Yapım Aşamaları;

İlk olarak brokolileri güzel bir şekilde yıkayalım ve ardından Sıcak su dolu bir Tencerenin içine haşlamaya bırakalım haşlayan brokolileri pencerenin içerisinden alalım.

Yeşil Ring kıvamına geldikten sonra daha iyi bir tat lezzeti sunmak için kendinize buz dolu bir kabın içerisinde brokolileri şoklama yapalım. 

Ardından kâğıt havluların içerisine veya üzerine alarak suyu iyicene sürdürelim.

Brokolileri ince ince doğrayalım ve geniş geniş bir karıştırma kabının içerisine alalım.

Gerekli malzemeler kısmında belirttiğimiz adet de yumurta alın, bir soğan alıp güzel bir şekilde kabuklarını soyun ve saf su ile temizleyin ve soğanları rendeleyin ardından kaşar peynirini alın ve rendeleyin.

Ekmekleri güzel bir şekilde dilimleyelim ve kızartalım Hazırlamış olduğumuz bir önceki aşamadaki karışımın içerisine Kızaran ekmekleri ilave edelim.

 Tuz ve baharatlarla yemeğimizi tatlandır alım ve tüm malzemeleri iyice özelleşinceye kadar çok iyi ve güzel bir şekilde karıştıralım.

Hazırladığınız karışıma bir kaşık yardımı ile parçalar halinde olacak şekilde 1 parçaya alalım ve elimiz ile şekil vermeye başlayalım.

 İsteğimize göre Şekil verdikten sonra brokoli mücverlerini yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisinin içerisine düzenli bir şekilde dizelim.

Önceden ısıtılmış olan 200 derece fırının içerisinde üzerleri kızarıncaya kadar 25 dakika boyunca pişirelim.

En son olarak ise fırından alıp sıcak bir şekilde servis tabakları üzerine koyun afiyet ile yemeğe başlayabilirsiniz artık şimdiden herkese bol bol afiyet olsun dilerseniz yanına yoğurt da ekleyip servis yapabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.