Besleyici Ve Lezzetli Nohut Köftesi Nasıl Yapılır? Nohut Köftesi Tarifi

Besleyici Ve Lezzetli Nohut Köftesi Nasıl Yapılır? Nohut Köftesi Tarifi

Nohut besleyici ve lezzetli bir baklagiller olarak öne çıkar. Birçok çeşitte yemeği yapılan nohut; ekstra olarak da birçok yemeğin, salata ve çorbaların içerisinde katılarak tüketilen bir baklagildir. İşte nohut köftesi tarifi...

 

En çok bilinen tarifinin nohut yemeği olduğu aşikârdır. Nohut köftesinin pek fazla duyulduğunu sanmıyorum. Kıyma yerine haşlanmış nohut kullanılan nohut köftesi farklı ve lezzetli bir yemek arayanlara bire bir olacaktır. Baharatlar taçlandırılmış ve içerisinde soğan ve sarımsağında bulunduğu bu köfte tarifini deneyenler bir daha yapmak isteyecektir. İçindeki malzemelerinin azlığı ve yapılışının kolaylığından dolayı tercih edilecek bir köfte çeşididir. 

Malzemeler; 

  • 1 orta boy kâse haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı;

Haşlanmış nohut rondodan geçirelim ve güzelce pelte kıvamına gelsin. Bir kaba rondodan geçirdiğimiz nohutu alalım. Üzerine öncelikle yumurtayı kıralım. Biraz karıştıralım. Kuru soğanı ve sarımsağı rendeleyelim ve kaba alalım. Tekrar karıştıralım. Un ve galeta ununu da kaba alalım ve elle hafifçe yoğuralım. Maydanozu küçük küçük doğrayalım ve kabın içerisine ilave edelim. Daha sonra sıvı yağı, karbonat, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberide karışıma ilave edelim. 

Bütün malzemeleri güzelce yoğuralım ve üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim. Dolaptan dinlenmiş nohut köftemizden parçalar alarak köfte şekli verelim. Önceden ısıtılmış kızgın yağda arkalı önlü kızartarak pişirelim. Yağın sıçramaması için kızgın yağa bir miktar tuz ilavesi yapmayı unutmayalım. Kızaran nohut köftelerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Püf Noktası;

Haşlanmış nohutumuzu rondodan güzelce geçirelim. Köftesini yapacağımız için içerisinde tane nohut kalmamasına dikkat edelim. Mutlaka nohut köftemizi güzelce yoğuralım. Baharatları dileyenler çeşitlendirebilir. Damak tadınıza ve zevkinize göre baharat oranlarını da artırıp azaltabilirsiniz. Baharat yoğunluğu nohut köftesine oldukça lezzet katacaktır.

Soğanı ve sarımsağı rendeleyerek suyunu sıkarak nohut köftemizin içerisinde katmamız; köftenin su oranını azaltacak ve kıvamı yerinde olacaktır. Yağımızı mutlaka iyice kızdıralım ve kızartmaya başlamadan önce yağa bir miktar tuz ilave edelim. 

Servis Önerisi;

Doyurucu ve bir o kadar da lezzetli bir köfte tarifi olan nohut köftesi; damak tadınıza göre uyarlayabileceğiniz bir pratik yemek tarifidir. Ana yemeklerin yanına yada aperatif olarak tüketilebilen nohut köftesini; yanında sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilirsiniz. Pratik ve kolay bir tarif olarak karşımıza çıkan nohut köftesi değişiklik arayanlar içinde birebirdir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.