Bol Sebzeli Ev Yemeği! Enginarlı Fasulyeli Ev Yemeği Nasıl Yapılır?

Bol Sebzeli Ev Yemeği! Enginarlı Fasulyeli Ev Yemeği Nasıl Yapılır?

Ev yemeklerinin yapımında en sık patates kullanılıyor. İçinde patates olmayan, sağlıklı ve lezzetli sulu yemek tarifi arayanlar enginarlı fasulyeli ev yemeği tarifini deneyebilir. Sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz ev yemeğinin tarifi sizlerle…

Sebzeli ev yemeğini hazırlarken patates yerine enginar kullanıyorsunuz. Yemeğin içinde fasulye, bezelye ve et de kullanılıyor. Lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifi olan enginarlı fasulyeli ev yemeği kolay bir şekilde hazırlanıyor. Hazırlayacağınız bol sebzeli ev yemeğini ailenize ve misafirlerinize servis edebilirsiniz. Enginarlı fasulyeli ev yemeği nasıl yapılır, işte tarifi. 

Enginarlı Fasulyeli Ev Yemeği Malzemeleri 

Enginarlı fasulyeli ev yemeği nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır? Enginarlı fasulyeli ev yemeği yapımında dilerseniz kırmızı et veya tavuk eti kullanabilirsiniz. Eğer et kullanmak istemiyorsanız etsiz olarak sadece sebzelerle yemeği hazırlayabilirsiniz. Aşağıdaki malzemelerle ortalama 4 kişilik yemek hazırlanmakta. Gerekli malzemeler:

  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • 3 adet enginar 
  • 1 su bardağı bezelye 
  • 1 kase doğranmış yeşil fasulye 
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ya da domates salçası (karışık olabilir)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

Enginarlı Fasulyeli Ev Yemeği Tarifi

Enginarlı fasulyeli ev yemeği nasıl yapılır? Yemeğin yapımında kullanılacak etler kuşbaşı doğranır. Enginarlar ise 5 parçaya bölünmelidir. Soğanlar küp küp doğranır, fasulyeler normal yemeklik doğranmalıdır. Enginarlı fasulyeli ev yemeği yapımında öncelikle tencereye zeytinyağı alınır ve ısıtılır. Isınan yağın içerisine etler eklenir ve kavrulur.

Et, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulmaya devam edilir. Ardından yemeğin soğanları eklenir ve kavurmaya devam edilir. Dilerseniz sarımsak da kullanabilirsiniz. Soğanlar kavrulurken yemeğin salçasını ve baharatları da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından sebzeleri ekleyin ve yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemeği pişmeye bırakın. Eğer sulu bir yemek istiyorsanız suyu fazla koyabilirsiniz. Yemeğin tuzunu da ayarladıktan sonra 1 saate yakın pişirin. Tüm malzemeler piştikten sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.