Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Zahter Salatası Nasıl Yapılır? Zahter Salatası  Malzemeleri Nelerdir?

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Zahter Salatası Nasıl Yapılır? Zahter Salatası Malzemeleri Nelerdir?

Özellikle kış aylarında şifa kaynağı olan zahter den yapılan salata kahvaltı sofralarınızı süslerken bağışıklığınızı güçlendirip sizi hastalıklara karşı koruyacak bir salata çeşididir. Zahter salatası içerisindeki tüm besin ögeleri ile tamamen vücut direncinizi arttıracak hastalıklara karşı sizi koruyacak bağışıklık sisteminizi güçlendirecek sağlığa son derece faydalı bir salatadır.

Bu salatanın özellikle sabahları tüketilmesi vücuda girecek ilk besin olması da ayrıca kıymetlidir. Bu çok zengin içeriğe sahip salatanın tarifini paylaşarak kış kahvaltılarınızı doğal antibiyotikler ile yapmanızı yolunu açabilir. Zahter Salatası Tarifi için gerekli olan malzemeler ile başlayalım 

Malzemeler

  • 300 gr kadar taze yeşil zahter
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 dış sarımsak 
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon
  • 1 çay kaşığının ucu kadar tuz

Yapılışı 

300 gram taze yeni toplanmış zahterlerimizi derin bir kaba alıp birkaç kez yıkadıktan sonra on beş dakika kadar tuzlu suda bekletip suyunu süzelim. Tekrar duru şu ile yıkayalım. Daha sonra soğanı ince ince doğrayıp üzerine iki diş arak temizlediğimiz  sarımsakları da rendeleyerek ekleyelim.

Bir adet orta boy domatesi ince bir şekilde soyarak küp küp doğrayalım ve doğranmış diğer malzemelerin üzerine ekleyelim. Daha sonra pul biber ve tuzu ekleyelim. Son olarak da belirtilen miktarlardaki zeytinyağı ve nar eksisini ilave ederek salatamızı iyice  karıştıralım.

Tarifte nar ekşisi kullanmak istemeyenler limonda tercih edebilir ancak nar ekşisi daha faydalı olmakla birlikte bu salatanın tadını daha iyi tamamlamaktadır. O yüzden tavsiyemiz eksi tadını vermek için limon değil nar ekşisi kullanılmasından yanadır. Salatamızı iyice karıştırdıktan sonra servis edilecek uygun bir meze tabağına alıp üzerini pul biber ve zeytinyağı gezdirerek süsleyip servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi 

Hazırlamış olduğunuz bu zahter salatasını dilerseniz simit ve çayla dilerseniz fırından yeni çıkmış çıtır çıtır bir ekmekle tüketebilirsiniz. Yanında başka hiçbir şeye ihtiyaç durmayacağını bu antibiyotik deposu zahter salatasını çok fazla tatlı kombine etmeden yemelisiniz.

Ayrıca bu salatayı hazırladıktan sonra eğer ki evinizde kalmış bayat emekleriniz var ise bir lokmalık küçük küpler şeklinde doğrayıp fırına atabilirsiniz. Yağsız bir şekilde kızarmış küp küp ekmeklerinizi hazırlamış olduğunuz salatanın tabanına yayarak üzerine salatanıza dökebilir, dilerseniz bir bardak çay ya da ayranla yiyebilirsiniz. Yoğurtla çok yakışan bu lezzeti sofrasından eksik etmemeniz tavsiyemizle.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.