Çocuklarınızın Beslenmesine Koyacağınız Bayatlamayan Mayalı Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? Pamuk Poğaça Tarifi

Çocuklarınızın Beslenmesine Koyacağınız Bayatlamayan Mayalı Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? Pamuk Poğaça Tarifi

Daha önce böyle yumuşacık ve kabaran mayalı pamuk poğaça görmediniz. Kahvaltılarınıza, gün sofranıza ve beş çayınıza hatta pikniklerinize eşlik edecek yumuşaklığına inanamayacağınız nefis mi nefis mayalı pamuk poğaça tarifi ile geldik.

Arasına salatalık veya domates koyup sandviç olarak da tüketebilirsiniz.

Çay ile çok güzel bir ikili olacak pamuk poğaçamızı herkes tarif defterlerine eklemek isteyecek. Pamuk poğaça tarifimizi dilerseniz bayatlamaması için dolaba kaldırıp daha sonra misafirlerinize ikram etmek isterseniz dolapta da muhafaza edebilirsiniz. Sonra çıkarıp ilk günkü gibi afiyetle tüketebilirsiniz. Kolaylık ile yoğurulan hamuru ile herkesin beğenisini kazanacak olan pamuk poğaça nasıl yapılır? Pamuk poğaça malzemeleri nelerdir? Pamuk poğaça püf noktaları nelerdir? Hep birlikte bakalım. Deneyeceklere ve tadacaklara şimdiden afiyet olsunJ

Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yaş maya
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su fakat ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 sepeleme yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(Biz toplamda 6,5 bu bardağı un kullandık)
  • Üzeri için ise 1 adet yumurta sarısı

Mayalı Pamuk Poğaça Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına aldığımız yaş mayayı, toz şekeri, ılık suyu ve bir su bardağı ılık sütü ekleyip çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım. Üzerine sitreç örterek 15 dakika kadar bekletelim. Bir su bardağı yağ, 1 tane yumurta, tuzunu da ekleyerek güzelce karıştıralım. Daha sonra unumuzu da kontrollü bir şekilde ekleyerek yavaşça yoğurmaya başlayalım. Unumuzu bir anda değil de yavaşça ekleyelim ki yoğurması kolay olsun. Kullandığınız unun markasına göre de un miktarı değişebilir.  Hamuru ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel kıvam alacaktır.

Hazırladığımız hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp 2 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Daha sonra kabarana hamurumuzun üzerini açarak birkaç kez daha yoğurup havasının çıkmasını sağlayalım. Hamurdan parçalar kopararak dilediğimiz şekli verelim. Biz bu boyutlarda toplam 16 adet beze elde ettik. Poğaçalarımızı pişirme kağıdı serili fırın tepsimize alarak üzerlerine yumurta sarısını da sürdükten sonra fırına vermeye hazır hale gelmiştir. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda 20 -25 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirmeye bırakalım. Pamuk poğaça tarifimiz bu kadardır. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.