Dillere Destan Bir Ara Sıcak Arayanlara İçli Köfte Nasıl Yapılır? İçli Köfte Tarifi

Dillere Destan Bir Ara Sıcak Arayanlara İçli Köfte Nasıl Yapılır? İçli Köfte Tarifi

İçli köfte genellikle Malatya, Antep, Maraş gibi yörelerin yemeği olarak bilinse de birçok yemek sever tarafından beğenilen ve evlerde yapılan denenen bir lezzettir. Biraz fazla el becerisi gerektirmektedir.

Fakat çok lezzetli olduğu için bu zahmete de haşlayıp sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz bolca kızgın yağda kızartıp tüketebilirsiniz. Seçim sizin işte şimdi dillere destan içli köfte tarifi;

Malzemeler:

* iki buçuk su bardağı köftelik ince bulgur

* bir buçuk çay bardağı irmik

* dört buçuk su bardağı sıcak su

* bir buçuk yemek kaşığı domates ya da Dilerseniz biber salçası

* 1 su bardağı un

* yarım çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz

İç harcı için malzemeler

* 500 gram orta yağlı kıyma

* 3 adet kuru soğan ince ince doğranmış

* 3 yemek kaşığı sıvı yağ

* 2 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Kızartmak için ise

2 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

İçli köftenin yapımına önce iç harcı hazırlamakla başlayabiliriz. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayıp sıvıyağda biraz kavuralım. Daha sonra kuru soğanın içine orta yağlı kıymayı da koyup kavurma işlemine devam edelim. Üzerine tuz, karabiber ve ceviz içi ilave edip iç harcı ocaktan alalım. İçli köftenin dışına hazırlamak için ise köftelik ince bulgur ve irmiği derin bir kaba alalım. Sıcak suyu ilave edip bulgurlar ve irmiğin şişmesini bekleyelim. Domates salçası, tuz karabiber, bulgur irmik hepsi birbiriyle karıştırıldıktan sonra unu da içine koyalım. Unla birlikte de güzelce yoğurduktan sonra harçtan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp ellerimizi ıslatıp parmaklarımızla kenarlarını düzelterek ortasına bir çukur açalım. İlk önce hazırladığımız iç harçtan açtığımız köftelerin içini dolduralım. İsteğinize göre yuvarlak ya da uçları sivri bir şekilde elimizle köfteye şekil verelim. daha sonra geniş tabanlı ve derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağını içine içli köftelerimizi atalım ve koyu renk bir sarı aldığında bir maşa ya da süzgeç yardımıyla içli köftelerimizi yağın içinden alıp bir peçete üzerine bırakalım. Fazla yağ burada süzülsün, daha sonra içli köfteleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Farklı bir yöntem olarak içli köfteleri haşlayarak da tüketebilirsiniz. Yine derin bir tencerenin içini 1 ya da 2 litre su ile doldurup kaynadıktan sonra içli köfteleri birkaç dakika kaynayan suyun içinde haşlayabilirsiniz. Yanına da sarımsaklı yoğurt koyup bu şekilde servis yapabilirsiniz. Yağda kızartma biraz daha sağlık açısından zararlı olduğu için daha hafif yemekler yemeği tercih edenler haşlayarak tüketmeleri daha doğru olacaktır. Afiyetle yiyin.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.