Erişte Sevenler İçin Çorba Tarifi! Erişte Çorbası Malzemeleri Neler?

Erişte Sevenler İçin Çorba Tarifi! Erişte Çorbası Malzemeleri Neler?

İçinizi ısıtan, lezzetli ve pratik erişte çorbası tarifi burada... Evinizde hazırlayabileceğiniz bu çorbayı dilerseniz çocuklarınıza dilerseniz misafirlerinize servis edebilirsiniz. İşte pratik ve lezzetli erişte çorbası tarifi…

Erişte artık hemen hemen her evde yapılıyor. Özel olarak hazırlanan erişte hamuru belirli ölçülerde kesiliyor. Bazı mutfaklarda hazırlanan bu erişte kurutularak uzun süre muhafaza ediliyor ve ihtiyaç doğrultusunda kuru olarak çorbalarda kullanılıyor. Bazı mutfaklarda ise kesilen erişteler doğrudan çorba yapımında kullanılıyor. İşte erişte çorbası tarifi… Erişte çorbası malzemeleri neler ve erişte çorbası nasıl yapılır?

Erişte Çorbası Malzemeleri

Sofralarda yer verdiğiniz erişte çorbasını kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çorbanın yapımında kullanacağınız erişteler önemlidir. Kıvamında hazırlanmış erişte kullanmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı olmaz. Aşağıdaki verilen ölçülerle 4 kişilik erişte çorbası hazırlayabilirsiniz. Çorbanın malzemelerini hazırlama süreniz 15 dakika, çorbayı pişirme süreniz ise 30 dakikadır. Erişte çorbası malzemeleri neler?

  • Yarım su bardağı yeşil mercimek 
  • 1 su bardağına yakın erişte (1 buçuk çay bardağı)
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • 2 su bardağı tavuk suyu 
  • 1 adet büyük boy kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Erişte Çorbası Tarifi 

Erişte çorbası malzemeleri neler, çorbanın tarifi nasıl? Erişte çorbası için öncelikle yeşil mercimeği haşlamalısınız. Tencereye aldığınız mercimeğin üzerini suyla kaplamalı ve yaklaşık 10 dakika haşlamalısınız. Haşlanan mercimeklerin suyunu süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyi unutmayın. Bir tencerede önce tereyağını eritin. Daha sonra zeytinyağını ekleyin. Isınan yağın içerisine rendelediğiniz ya da küçük küpler halinde doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanları bir süre kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Salça kavrulduktan sonra önce sıcak suyu ve sonra tavuk suyunu tencereye ilave edin. Su kaynamaya başlayınca mercimekleri ve erişteyi ekleyin. Eriştelerin birbirine yapışmaması için yavaş yavaş karıştırmaya özen gösterin. Daha sonra çorbanızın tuzunu ekleyebilirsiniz. Eğer isterseniz farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Çorbayı kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.