Eşsiz Bir Lezzet Patates Lazanya Nasıl Yapılır? Patates Lazanya Tarifi

Eşsiz Bir Lezzet Patates Lazanya Nasıl Yapılır? Patates Lazanya Tarifi

Evde kolay bulunur malzemelerden hazırlanacak olan Patates Lazanyasının tadı doyamayacaksınız. Şık sunumlarınızın başyemeği haline gelecek olan bu yemek ile misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz.

Sunumu ile de göz doyurucu bu yemeği hazırlamak için yapım aşamalarını doğru uygulamak gerekir. Patates Lazanyası lezzeti ile verilen emeğin karşılığı fazlası ile verir. Davet sofraları için son derece şık ce leziz sunumu olan bu yemeğin hazırlanışı oldukça pratiktir.

Patates Lazanyası İçin Gereken Malzemeler

Patates tabanı için;

  • Altı adet orta büyüklükte patates gereklidir.

Lazanya harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

 Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

Kaşar peyniri rendesi ( Üzerini Örtecek Miktarda)

Patates Lazanya hazırlamak için öncelikle patateslerin kabukları soyularak güzelce yıkanır ve ardından halka şeklinde ve çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir. Hazırlanan patatesler tuzlu su içerisinde bir miktar haşlanır. Haşlama oranına dikkat etmek gereklidir. Çünkü çok haşlanırsa dağılır ve az haşlanırsa bu sefer de çiğ kalma ihtimali olabilir. Bu nedenle çok dağılmayacak şekilde patateslerin haşlanmasına dikkat edilmesi gerekir.

Patatesler haşlanırken kıymalı lazanya sosu ve Beşamel sos hazırlanır. Kıymalı lazanya sosu için öncelikle kıyma ve yağ bir tavaya alınarak kavurulmaya başlanır ve bu esnada soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Kavrulan kıymaya soğan ve sarımsak ilave edilerek, soğan ve sarımsağında kıyma ile karamelize olması sağlanır.

Soğanları istenen kıvama gelmesinin ardından birer yemek kaşığı biber ve domates salçası ilave edilir. Ve ardından küp küp doğranan domatesler de ilave edilir. Domatesler de sos içerisinde pişmiş bir kıvama gelene kadar pişirme işlemine devam edilir. Ardından tuzu ayarlanarak karışım soğumaya bırakılır. V e bir kenarda bekletilir.

Sıralama olarak Beşamel sosun hazırlanmasına başlanır. İki yemek kaşığı tereyağı bir tencerede ocağa konur ve eriyen tereyağı üzerine dört yemek kaşığı un ilave edilir. Tereyağı üzerine ilave edilen unun iyice kavrulması ve kokusunun çıkması gereklidir. Kavrulan un üzerine yavaş yavaş iki bardak süt ilave edilerek kıvam alana kadar ateş üzerinde karıştırılır ve tuzu da ayarlanarak kenara alınır.

Haşlanan patatesler, yağlanmış bir borcama ya da tepsiye tek kat şeklinde dizilir. Dizilen patatesler üzerine ince bir kat Beşamel sos ve üzerine ince bir kat kıymalı sos dökülür. Kıymalı sosun ardından yine bir sıra patates, Beşamel sos ve kıymalı sos şeklinde devam edilir.

En son kat için kıymalı sos üzerine patates yerine Beşamel sos dökülür ve fırına verilir. Fırın içerisinde ortalama on ya da on beş dakika kadar 180 derecede pişirilir. Ve ardından üzerine rendelenen kaşar peynirinin tamamını kullanılan kabın üzerini tamamen kapatacak şekilde dökülür.Daha sonra tekrar sıcak fırına koyarak, kaşar peynir eriyinceye ve hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Fırından çıkartılan Patates Lazanyasını dilimleyerek servis yapabilirisiniz. Afiyet Olsun.

Patates Lazanyası Servis Önerisi

Patates Lazanyası yemeği başlı başına oldukça doyurucu ve yoğun bir yemektir. Bu nedenle servis edilirken yanına yemeği hafifletebilecek bol limonlu hafif bir yeşil salata ya da komposto gibi lezzetler ekleyebilirsiniz. 

Patates Lazanyası Püf Noktaları

Patates Lazanyası için hazırlanan beşamel sosun unu kavrulurken, unu fazla kavurmamaya ve yakmamaya dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde hafif yanık ve acı bir tat oluşabilir. Yine beşamel sosun muhallebi kıvamında olmasına dikkat edilmesi gereklidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.