Gaziantep Usulü Şiveydiz! Şiveydiz Yemeği Malzemeleri Neler?

Gaziantep Usulü Şiveydiz! Şiveydiz Yemeği Malzemeleri Neler?

Gastronomi şehri olan Gaziantep, birbirinden lezzetli yemeklere ev sahipliği yapıyor. Gaziantep’in en çok sevilen lezzetlerinden biri de şiveydiz oluyor. Şiveydiz, Antep mutfağında yapılan tencere yemeklerinden biri. Pişirme süresi biraz uzun olan yemeğin malzemeleri ve püf noktaları sizlerle…

Şiveydiz yemeğini daha önce pek duymamış olabilirsiniz. Kuzu butuyla hazırlanan yemeğin içerisinde malzemeler bolca kullanılıyor. Lezzetli ve doyurucu olan şiveydiz yemeği misafir sofralarının vazgeçilmezi. Sizler de Antep mutfağına ait olan bu lezzetli yemeği evinizde hazırlayabilir, ailenize ve misafirlerinize servis edebilirsiniz. Şiveydiz yemeği malzemeleri neler, yemek nasıl yapılır? İşte yemeğin tarifi…

Şiveydiz Yemeği Malzemeleri

Şiveydiz yemeği malzemeleri neler? Şiveydiz yemeği malzemeleri arasında soğan, yoğurt, kuzu butu, nohut gibi malzemeler var. Tüm bu malzemelerle hazırlayacağınız yemek oldukça lezzetli. Tarifteki malzemelerle ortalama 8 kişilik yemek hazırlamış olursunuz. Malzemeleri hazırlama süreniz 15 dakika, yemeği pişirme süreniz ise 1 saat kadar sürecektir. Malzemeler:

  • 1 bardak nohut haşlanmış olacak
  • 1 kg but (kuzu)
  • 1 kg taze sarımsak 
  • 1 kg taze soğan 
  • 1 kg yoğurt (süzme)
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Şiveydiz Yemeği Tarifi

Şiveydiz yemeği malzemeleri neler, yemek nasıl yapılır? Yemeğin yapımı için öncelikle eti düdüklü tencereye alın ve yarım saat haşlayın. Haşlanan eti soğuduktan sonra kemiklerinden ayırın. Kemiklerden ayrılan eti tekrar suyunun içine koyun.

Sarımsak ve soğanın beyaz kısmını uzunlamasına ince ince doğrayın. Sarımsak ve soğanı tencereye ekledikten sonra orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra haşlanmış nohutları ilave edin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Derin bir kabın içerisinde yoğurdu, yumurta sarısını ve unu iyice çırpın. Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olun. Tencerede kaynayan sudan azar azar yoğurtlu karışımın içine ekleyin. Böylelikle yoğurtlu karışımı açmış olursunuz ve yemeğin kesilmesini önlersiniz.

Yoğurtlu karışımı tencereye ilave edin ve kaynatmaya devam edin. Yemeğiniz pişerken zeytinyağını tavada kızdırın ve kuru naneyle birlikte yemeğin üzerine gezdirin. Tuzunu da ayarladıktan sonra yemeğinizi biraz daha kaynatıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.