Hafif Lezzet Arayanlar İçin Mantar Yemeği! Sulu Mantar Yemeği Nasıl Yapılır?

Hafif Lezzet Arayanlar İçin Mantar Yemeği! Sulu Mantar Yemeği Nasıl Yapılır?

Mantar sevenler için farklı bir yemek tarifi sizlerle. Farklı sebzelerle ve baharatlarla tatlandıracağınız sulu mantar yemeğinin tarifi oldukça basit. Ailenize ve misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sulu mantar yemeği pratik olduğu kadar lezzetli bir yemek. İşte sulu mantar yemeğinin tarifi…

Mantar sevenlerin hayır diyemeyeceği sulu mantar yemeği çocuklar tarafından da seviliyor. Yemeğin içerisinde patates ve kabak gibi sebzelere yer veriliyor. Farklı mutfaklarda sevilerek yapılan sulu mantar yemeği hem lezzetli hem doyurucu. Peki, sulu mantar yemeği nasıl yapılır? İşte tarifi. 

Sulu Mantar Yemeği Malzemeleri

Sulu mantar yemeği pratik, doyurucu ve lezzetli olduğu kadar oldukça hafif bir yemek... Sulu mantar yemeğinin içerisinde genellikle patates ve kabak kullanılıyor. Dilerseniz yemeğin içerisinde farklı sebzelerden, tavuk veya et de kullanabilirsiniz. 2 kişilik sulu mantar yemeği nasıl yapılır? Hangi malzemelerle yapılır?

  • 250 gram mantar 
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy kabak 
  • 1 çay bardağı domates suyu 
  • 2 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 buçuk su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sulu Mantar Yemeği Tarifi

Sulu mantar yemeği nasıl yapılır? Sulu mantar yemeğinde domates suyu kullanamıyorsanız domates püresini suyla açarak kullanabilirsiniz. Yemeğin yapımında tencereye suyu alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içerisine küp küp doğranan patatesi ekleyin. Patatesler haşlanırken ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Isınan yağın içerisine sarımsakları doğrayın ve kavurmaya başlayın. Temizlediğiniz mantarları ortadan ikiye bölün.

Kabakları da yarım ay şeklinde doğrayın. Önce mantarları sarımsakla soteleyin ardından da kabakları ekleyin. Mantarları 3 dakika kadar soteledikten sonra kabakları ekleyebilirsiniz. Soteleme işleminin ardından salçayı ekleyin ve 3 dakika kadar pişirin. Ardından domates suyunu ekleyin ve karıştırın. Domates suyu kaynamaya başladığında haşlanan patateslerin olduğu tencereye bu karışımı ilave edin. Tüm malzemeler yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Eğer kıvamı size çok koyu gelirse isteğe göre sıcak su ekleyebilirsiniz. Tuzu ve baharatları ekledikten sonra yemeğiniz artık servise hazır.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.