Hafta Sonu Pizza Keyfi Arayanlara Evde Pizza Tarifi! Evde Pizza Nasıl Yapılır?

Hafta Sonu Pizza Keyfi Arayanlara Evde Pizza Tarifi! Evde Pizza Nasıl Yapılır?

Pizzanın her ne kadar dışarıda yenildiği düşünürse de son yıllarda ev yapımı pizza da yaygın hale gelmiştir. Canınızın her istediğinde dışarıdan almak yerine evinizde bu güzel pizzaları yapabilir ve çocuklarınıza yedirebilirsiniz.

Ayrıca bu pizzalar evde yapımı olduğu için içine kendiniz istediğiniz baharatları ve malzemesini daha bol koyup daha lezzetli pizzalar yapabilir daha sağlıklı ve en azından nasıl yapıldığını bildiğiniz pizzalar tüketmiş olursunuz. İşte şimdi sizlere ev yapımı pizza tarifinin malzemelerini verelim.

Hamuru için malzemeler

*5 su bardağı un

* 2 su bardağı ılık su

* 1 paket kuru maya

* yarım çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı

* bir çay kaşığı toz şeker

Sosu için

*2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 2 su bardağı domates sosu domates sosu nuz yoksa salça da olabilir salçayı suyla açın

* bir çay kaşığı kekik bir çay kaşığı fesleğen

* Dilediğiniz baharatlar

Üzeri için

* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

* 120 gram sucuk

* 4 yemek kaşığı konserve mısır

* 100 gram zeytin

* 200 gram sosis doğranmış

* birkaç tane doğranmış kırmızı ya da yeşil biber

Yapılışı

Pizzanın yapımına önce hamuru yaparak başlıyoruz. Çünkü hamurun mayalanması gerekiyor bir kabın içerisine önce kuru mayayı dökelim. Üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım sonra bu mayalı karışıma unu zeytinyağı ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım. Ununu azar azar ekleyip hamuru elinizle güzelce yoğurun. Yumuşak bir hale geldiğinde yoğurma işlemini bırakıp  kabın üzerini bir streç film ile kapatıp hamuru 30 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz hamuru tezgahını da alıp biraz daha yoğurduktan sonra iki üç parçaya ayırın. Yapmak istediğiniz pizzanın boyutuna göre parçalara ayırın.2 tane pizza yapmak istiyorsanız 2 bezeye,  3 tane istiyorsanız 3  parçaya böldüğümüz  pizzaları merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta ve boyutta açtıktan sonra üzerinde birkaç delik açın daha sonra hamurumuzun üzerine domates sosu, fesleğen, kekik, zeytinyağı ekleyerek hazırladığınız sosu güzelce sürün. Bolca bu sostan sürdükten sonra üzerine rendelenmiş kaşar, dilediğiniz başka çeşit peyniriniz varsa o peynirlerden de koyabilirsiniz. Bu işlemden sonra pizzanın üstüne sucuk, sosis, zeytin mısır, biber gibi hazırladığınız tüm malzemeleri üzerine serpiştirin ve daha sonra önceden ısıttığınız fırınınızda güzelce pişirin. Pişirme işlemi yaklaşık 30 dakika alacaktır. Pişirdikten sonra pizzanızı üçgenler halinde kesip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Pizzayı genelde cola ile tercih ederler, kola ve pizza ayrılmaz bir ikilidir. Pizzayı soğuk kola ile tüketebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.