Henüz Pek Bilinmeyen Enfes Lezzetli Samsades Tatlısı Nasıl Yapılır?

Henüz Pek Bilinmeyen Enfes Lezzetli Samsades Tatlısı Nasıl Yapılır?

Samsades tatlısı henüz çok bilinmese de aslında oldukça lezzetli bir tatlı. Kısa süre içerisinde hazırlayacağınız samsades tatlısını çayınızın veya kahvenizin yanında ikram edebilirsiniz. İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz samsades tatlısınının tarifi…

Lezzetli samsades tatlısı, İzmir’in Seferhisar ilçesine ait bir tatlıdır. İzmirlilerin severek tükettiği samsades tatlısı birçok mutfakta yapılıyor. Henüz samsades tatlısını denemediyseniz kolaylıkla hazırlayabilir ve tadabilirsiniz. 

Samsades Tatlısı İçin Kolaylıkla Temin Edebileceğiniz Malzemeler

Samsades tatlısının çıtır çıtır kızaran dokusu ve lezzetli dolgusu kolaylıkla hazırlanabilir. Tatlıyı hazırlamanız 35 dakika, pişirme süresi ise 10 dakika sürecektir. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • 3 su bardağı kadar un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kadar tuz 

Samsades tatlısının dolgusu için gerekli malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı lor peynir (tuzsuz)
  • 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tarçın 

Samsades tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler:

  • 2 buçuk su bardağı su 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın 
  • 3 - 4 damla limon suyu 

Pratik Samsades Tatlısının Hazırlanma Aşaması 

Lezzetli samsades tatlısı için öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Derin bir kabın içerisinde un ve tuz karıştırılır. Un ve tuza yavaş yavaş su ilave edilir. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur 15 dakika kadar dinlendirilmelidir. Hamuru dinlendirdikten sonra iki eş parça bölünür. Bölünen hamur unlanarak ince bir şekilde açılır. Açılan hamura dikdörtgen şekli verilir. 3 - 4 cm boyutunda şeritler halinde hamurlar kesilir. Daha sonra şeritleri ortadan ikiye kesilir. Tatlının iç dolgusu için bir kabın içerisinde lor peynir, şeker ve tarçın karıştırılır.

Hazırlanan hamurların ucuna iç dolgudan biraz yerleştirilir. Daha sonra muska şeklinde hamurları şekillendirilir. Muska şekli verilen hamurlar kızgın yağda kızartılır. Kızartma işleminin ardından tencerede şerbet için su ve şeker kaynatılır. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyu eklenir. Kızartılan tatlı bir tepsiye dizilir ve üzerine şerbet dökülür. Şerbeti çeken tatlılar servis edilebilir. Eğer tatlıyı kaymakla servis ederseniz tatlıya hafif bir lezzet katmış olursunuz. Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.