Herkesin Kurtarıcısı Tavada Poğaça Nasıl Yapılır? Tavada Poğaça Tarifi

Herkesin Kurtarıcısı Tavada Poğaça Nasıl Yapılır? Tavada Poğaça Tarifi

Hamur işlerini sevmeyen neredeyse yoktur. Kahvaltılar da çay saatlerinde lezzetli hamur işlerinden poğaça genelde fırında yapılarak pişirilse de evde fırında pişmeden de kola şekilde poğaça lezzetinde bir tarif hazırlayabilirsiniz. Sevdikleriniz ve çocuklarınız ile paylaşacağınız bu lezzet için gerekli malzemeler ve yapılışı...

Tavada Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 bardak ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavada Poğaça Yapılışı

Bir derin kabın içine yaş mayayı parçalayıp üzerine ılık süt, sıvı yağ ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Elenmiş 4 su bardağı unu da karışıma katarak hepsini birden yoğurarak yumuşak kıvamda hamur elde edin. Hazırlanan hamuru oda sıcaklığında 1 saat dinlendirdikten sonra hamurdan 8 eşit parça beze koparın ve kenara alın. Diğer taraftan hamurları uygun geniş 28 cm lik bir tavaya alınarak 15 dakika daha mayalanmasını sağlayın. Ocağın en büyük bölümüne tavayı alarak üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte altlarının kızarmasını bekleyin. Altları kısık ateşte pişen hamurları ters çevirerek hamurların diğer yüzlerini de çevirerek kızarmasını bekleyin. 15- 20 dakika pişen poğaçalar piştikten sonra kapağını açmadan poğaçaları tavada bırakın ve yumuşak olmasını sağlayın. Ara ara altlarını kontrol ederek hamurları pişirmeye devam edebilirsiniz. 

 Tavada Poğaça Servis Önerisi  

Poğaçalar pişince sıcak olarak tabağa alarak servis edebilirsiniz.  Poğaçanızın yanında ister çay ile isterseniz çocuklarınıza meyve suyu ile servis ederek yumuşak poğaçayı servis edebilirsiniz.  Dilerseniz hamuru malzemeleri iki kat kullanarak fazlalaştırabilirsiniz. Normal ölçüde yapacağınız poğaça 8 kişiliktir. Kalabalık bir aileyseniz ya da misafirleriniz varsa ölçülerinizi biraz daha arttırabilir poğaçalarınızın adetini arttırabilirsiniz. Poğaçaların içlerinin hamur olmaması için kısık ateşte pişirilmesi önemlidir. Harlı ateşte pişen hamur içi de hamur kalır ve yenecek halde olmaz.

Püf Noktası

Poğaçalarınızın yumuşak olması için mutlaka kapağını kapalı tutun. Mis gibi yumuşak poğaçalarınız çay saatlerinde ve canınız istediğinde kolaylıkla fırın olmadan pişirebilirsiniz. Evde pratik şekilde poğaça yapmak için fırına ihtiyacınız olmadan sıcacık lezzette tava da poğaça yapabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.