İki Lezzet Bir Arada! Tarhanalı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

İki Lezzet Bir Arada! Tarhanalı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhana çorbasını ve mercimek çorbasını sevenler için iki lezzeti bir tarifte topluyoruz. Tarhana ve mercimek nasıl aynı çorbada olur diye düşünenler bu tarifi sıklıkla evlerinde deneyecektir. Özellikle kış aylarında yapacağınız tarhanalı mercimek çorbası sizin için şifa deposu. İşte çorbanın tarifi…

Tarhanalı mercimek çorbası çok fazla bilinmemektedir. Aslında çok kolay bir tarif olan tarhanalı mercimek çorbası sıklıkla Maraş bölgesinde yapılmaktadır. Farklı mutfaklarda da yapılan çorbanın yapım aşaması oldukça kolaydır. Grip olduğunuzda ya da soğuk havalarda kolaylıkla yapabileceğiniz tarhanalı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Tarhanalı Mercimek Çorbası Malzemeleri 

Tarhanalı mercimek çorbası için yaprak tarhana kullanmanız tavsiye edilmektedir. Maraş usulü çorbanın yapımında Maraş tarhanası kullanabilirsiniz. Kullandığınız tarhana ne kadar ekşi olursa çorbanın lezzeti o kadar artacaktır. Verilen malzemelerle 5 kişilik çorba hazırlanmaktadır. Tarhanalı mercimek çorbası nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır?

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek 
  • 1 kaseye yakın yaprak tarhana (eğer tarhana yaprakları küçükse yarım kase kullanılmalı)
  • 5 su bardağı sıcak su  
  • 1 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 

Tarhanalı mercimek çorbasının malzemelerini hazırlama süreniz 5 dakika, çorbayı pişirme süreniz ise yaklaşık 20 dakikadır. 

Tarhanalı Mercimek Çorbası Tarifi

Tarhanalı mercimek çorbası nasıl yapılır? Tarhanalı mercimek çorbasının yapımı oldukça kolaydır. Dilerseniz kuru soğan da kullanabilirsiniz. Kuru soğan kullanırsanız soğanları kavurarak yemeği pişirmeye başlamalısınız. Soğansız çorba için tencereye suyu alın ve kaynamaya bırakın. Mercimekleri yıkayın ve tencereye alın. Birkaç dakika haşlayın.

Ardından tarhanayı da tencereye ilave edin. Suyun yüzeyine çıkan köpükleri temizleyerek daha berrak çorba hazırlamış olursunuz. Mercimekler ve tarhanalar pişene kadar kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın. Kaynama sırasında çorbanın tuzunu da ilave edin. Damak tadınıza uygun olarak tuz ve baharat dengesini ayarlayabilirsiniz. 20 dakika sonra bir tavada yağı ısıtın. Isınan yağın içerisine sarımsağı minik parçalar halinde doğrayın.

Sarımsağı kavurduktan sonra kırmızı biberi ve naneyi ekleyin. Sosu çorbanın üzerinde gezdirin ve çorbayı blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. Yanında limon dilimleriyle çorbanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.