Kahvaltı da Turta Sevenlere Lezzetiyle Baş Döndüren Elmalı Turta Tarifi!

Kahvaltı da Turta Sevenlere Lezzetiyle Baş Döndüren Elmalı Turta Tarifi!

Bayanların kahvaltılarını süsleyen ve altın günlerinin vazgeçilmez lezzeti olan elmalı turta tarifini sizlere sunacağız.

Hamuru için;

* 1 yumurta yumurtayı isteğe bağlı olarak koy alabilirsiniz biraz yumuşak olmasını istiyorsanız yumurta koyun,koymazsanızda lezzeti güzel oluyor.

* 125 gram tereyağı tereyağı yoksa margarin kullanabilirsiniz.

* yarım su bardağı yoğurt

* yarım çay bardağı sıvı yağ

* yarım çay bardağı pudra şekeri yarım paket hamur kabartma tozu yarım paket vanilya

*un

Elmalı harcı için ise;

* bir çay bardağı ya da 1 su bardağı şeker

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 4-5 tane orta boy elma

* karışımın içine dilerseniz ceviz ya da fındıkta koyabilirsiniz.

Elmalı turta şu şekilde yapılır:

Hamur için bütün malzemeleri 125 gram tereyağı, yarım su bardağı yoğurt ,yarım su bardağı şeker, 1 yumurta sıvı yağ yarım paket vanilya bir kaba alıp güzelce karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu içine ilave edilip yoğurma işlemine devam edilir. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir kıvam elde ediniz. Hamurdan elma büyüklüğünde parça dondurucuda dondurulur, daha sonra bir borcam yağlanır ve kalan hamur borcamı güzelce yayılır. Kenarları 2 parmak kadar yukarı çıkması sağlanır. Bir çatal yardımıyla tabanında delikler açılır sonra elmaları rendeleyip şeker ile 10 dakika kaynatılan iç harç ocaktan alınıp içine tarçın fındık ceviz arzunuza göre ne koymak isterseniz bu karışım borcama yaydığımız hamurun üzerine güzelce serilir. Daha sonra dondurucuda donmuş olan hamur rende ile elmaların üzerine rendelenir. Üzerine güzelce rendelediğiniz hamurla kapatıp 180 derece  fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu yaklaşık olarak 30-35 dakika civarında zaman alır. Piştikten sonra isterseniz elmalı turtanın üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz. Fakat turtanın biraz soğumasını bekleyiniz. Çünkü pudra şekeri sıcak turtanın üzerinde erir ve görünmez pudra şekeri turtanızın güzel görünmesini de sağlayacaktır. Bu tarif deneyen herkesin tekrar yapmak isteyeceği bir tariftir. Hem pratik hem de lezzetli bir tarif. İsterseniz çocuklarınızın beslenme saatleri için okul beslenme çantalarına koyabilirsiniz. Bayanların günlerinde altın günlerinde bu tarifi masalarınızı süsleyebilir. Birçok kafe ve restoranda da elmalı turta müşteriler tarafından çokça tercih edilmektedir. Elmalı turtayı genellikle çay, bitki çayları ve kahvenin yanında da çok güzel bir tatlı olarak tüketilebilir. İçinde meyve olduğu için çok ağır bir tatlı değildir. Kahveyle de tercih eden birçok insan vardır. Deneyen herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.