Kahvaltı için Lezzet Harikası Soğanlı Yumurta Kapama Nasıl Yapılır? Soğanlı Yumurta Kapama Tarifi

Kahvaltı için Lezzet Harikası Soğanlı Yumurta Kapama Nasıl Yapılır? Soğanlı Yumurta Kapama Tarifi

Sabah kahvaltıları güne zinde başlamanız için oldukça önemli bir öğündür. Sıradan sabah kahvaltılarının dışında farklı lezzetler arayanalar için Soğanlı Yumurta Kapama tarifi harika bir seçenek olacaktır.

Sabah kahvaltısı için besleyici bir tarif olan soğanlı yumurta kapama vazgeçilmez bir kahvaltı öneri olacak. Yapılışı ve hazırlanışı oldukça pratik olan soğan kapamanın tarifi şu şekildedir. 

Soğanlı Yumurta Kapama Tarifi İçin Gerekli Tüm Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Soğanlı Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı;

İlk olarak belirtilen miktarda malzemeleri hazırlayalım. Öncelikli olarak yumurtaları derince bir tencerenin içine yerleştirelim üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek 6 dakika kadar haşlanmasını sağlayalım. Haşlanma süresi burada oldukça önemlidir. Sonrasında haşlanan yumurtaların suyunu dökerek kabuklarını soyalım. Ardından yumurtaları dik bir şekilde keselim.

2 adet orta boy soğanın kabuklarını soyalım. Kabuklarını soyduğumuz soğanları güzelce yıkayalım. Ve yarım ay şekilde dilimleyelim. Orta büyüklükte bir tava içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığızeytinyağı ilave edelim. Tereyağı eridikten sonra soğanları üzerine ilave edelim. 5 dakika boyunca soğanlar hafif kızarana kadar kavuralım. Ocağın altını kısık ateşe alalım ve soğanların karamelize hale gelmesi için karıştıralım. Karamelize ve yumuşak bir soğan görüntüsünü aldıktan sonra, kendi damak zevkinize uygun baharatlarını ve tuzu ekleyelim. 1 dakika boyunca baharatlar ile de çevirelim.

Kavrulmuş karamelize olan ve baharatlarını eklediğimiz soğanları tavanın içerisinde düzleyelim. Ardından haşlanmış ve dik bir şekilde dilimlediğimiz yumurtaların sarı kısımları soğanların üzerine gelecek şekilde soğanları yerleştirelim. Bütün yumurtalar için aynı işlemi tekrarlayalım. Ve kısık ateşte yumurtalar ve soğanların özleşmesini sağlayalım. Yumurtaların üzerine gelecek şekilde dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Ardından kapağını kapatarak 5 dakika pişmelerini sağlayalım. Bu aşamayı kontrollü sağlayın ki yanmasın.

Ocağın altını kapatın. Ardından dilerseniz damak zevkinize göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek soğan kapamayı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Eklediğiniz kaşar peynirin erimesi için kapağını kapalı tutun. 5 dakika sonra eriyen kaşar peynirli soğan kapamayı servis tabağına alarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Servis Önerisi;

Hazırlamış olduğunuz soğan kapamayı servis tabağına porsiyonluk alarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz. Yanında domates, salatalık, yeşil, kırmızı biber ve yeşillikler ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Yumurtalar haşlanırken herhangi bir çatlama oluşmaması için yumurtaları daha önceden buzdolabından çıkartarak oda ısısına gelmesini sağlayın. Ve bir miktar tuz ilave ederek haşlanacak olan yumurtaların kabuklarının çatlamamasını sağlamış olurusunuz. Sıcak servis edilmesi Yumurta Kapama için oldukça önemlidir. Lezzetli bir Soğan Kapamanın kesinlikle sıcak sıcak servis edilmesi önerilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.