Kahvaltı Sofralarının Çıtır Lezzeti! Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Kahvaltı Sofralarının Çıtır Lezzeti! Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Çeşitli börek tarifleri arasından sodalı çıtır böreği kahvaltı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Kahvaltı sofralarında sıklıkla yer vereceğiniz sodalı çıtır börek oldukça pratik bir tarifle hazırlanıyor. Sabah kahvaltılarında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sodalı börek tarifi sizlerle…

Kahvaltı sofralarında börek çeşitlerine sıklıkla yer verilir. Farklı börek tarifleri arasında en çok yapılan tarif sodalı börek oluyor. Börek tarifinde kullanılan soda sayesinde börekler çıtır çıtır bir lezzete sahip. Yufka ile yapılan sodalı böreğin içinde lor ya da peynir kullanılabilir. Sodalı börek nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır? İşte pratik tarif…

Sodalı Börek Malzemeleri 

Sodalı börek yapımı oldukça pratik… Hazır yufka ile yapacağınız börek ortalama 50 dakika içinde hazır olacaktır. 2 adet yufkadan hazırlayacağınız börekten toplamda 12 adet börek çıkmış olur. Böreğin sayısını arttırmak için malzeme ölçülerini arttırabilirsiniz. Sodalı börek nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır?

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 
  • 450 gram lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 buçuk su bardağı soda
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 tatlı kaşığı susam ve 1 tatlı kaşığı çörek otu 

Sodalı Börek Tarifi

Kahvaltı sofralarında sıklıkla yer vereceğiniz sodalı börek nasıl yapılır? Pratik bir tarifle yapılan sodalı börek için hazır yufka kullanılıyor. Sodalı börek yapımında kullanacağınız tereyağı yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz. Börek için öncelikle yufkayı mutfak tezgahının üzerine serin. Yufkanın üzerine yarım çay bardağı eritilmiş tereyağını ya da sıvı yağı gezdirin. Eşit miktarda gezdirdiğinizden emin olun. Ardından diğer yufkayı da serin. İkinci yufkanın üzerine de kalan sıvı yağı ya da tereyağını gezdirin. İki kat yufkayı 12 eşit parçaya bölün. Karıştırma kasesinin içinde lor peyniri ve ince ince doğradığınız maydanozu doğrayın.

Üçgen olarak kestiğiniz yufkaların geniş kısmına hazırladığınız harçtan biraz ekleyerek yufkayı sarın. Tüm yufkaları sardıktan sonra sodayı bir kaba boşaltın ve börekleri sodanın içerisinde 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürdükten sonra çörek otunu ve susamı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdiğiniz börekleri artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.