Kahvaltı Sofralarının Yeni Lezzeti Kaygana! Ispanaklı Kaygana Nasıl Yapılır?

Kahvaltı Sofralarının Yeni Lezzeti Kaygana! Ispanaklı Kaygana Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofrasında farklı bir lezzete yer vermek istiyorsanız ıspanaklı kaygana tarifini deneyebilirsiniz. Karadeniz yöresinde sıklıkla yapılan ıspanaklı kaygana hem lezzetli hem de doyurucu. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kahvaltılık ıspanaklı kaygana tarifi sizlerle…

Karadeniz mutfağına ait birçok lezzet var. Ispanaklı kaygana da o lezzetlerin başında geliyor. Karadeniz’de kahvaltı sofralarında sıklıkla yer verilen ıspanaklı kaygana, besleyici ve doyurucu bir besin. Kaygana, domates ve salatalıkla da tüketilebildiği gibi yeşilliklerle ve peynirle de lezzetlendirilebilir. Sağlıklı, besleyici ve doyurucu ıspanaklı kaygana nasıl yapılır? 

Ispanaklı Kaygana Malzemeleri 

Ispanaklı kaygana nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır? Ispanaklı kaygana tarifi oldukça kolay… Kahvaltı sofralarınızda sıklıkla yer vermek isteyeceğiniz ıspanaklı kaygana için gerekli malzemeler:

  • 2 adet yumurta 
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 2 demet ıspanak 
  • 3 - 4 dal taze soğan 
  • 3 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su 
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (2 yemek kaşığı sıvı yağ tavada kullanılacak)

Yukarıdaki malzemelerle 3 adet ıspanaklı kaygana hazırlanmış olur. Kişi sayısına göre malzemelerin miktarı arttırılabilir. Malzemelerin hazırlanma süresi 10 dakika, pişirme süresi de 10 dakika kadar sürecektir.

Ispanaklı Kaygana Tarifi 

Kahvaltı sofralarında yer vereceğiniz ıspanaklı kaygana nasıl yapılır? Ispanaklı kaygana için tavaya aldığınız 2 yemek kaşığı yağı ısıtın. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın. Doğradığınız ıspanakları da tavaya alın ve kavurmaya devam edin. Ispanaklar sotelendikten sonra tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karıştırma kasesinin içinde unu, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve suyu iyice karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin.

Pürüzsüz bir karışım elde ettiğinizde 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve ıspanaklı karışımı da ekleyin. Ardından ince ince doğradığınız taze soğanları da ekleyin. Yağladığınız ve ısıttığınız krep tavasına 1 buçuk kepçe hazırladığınız karışımdan dökün. Karışım katılaşıp kızarmaya başladığında ters çevirerek iki tarafını da pişirin. Tüm karışımı yaptıktan sonra artık ıspanaklı kaygana servis için hazır. Peynir, domates ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.