Kahvaltıda Enfes Murtuğa Nasıl Yapılır? Murtuğa Tarifi ve Gerekli Malzemeler...

Kahvaltıda Enfes Murtuğa Nasıl Yapılır? Murtuğa Tarifi ve Gerekli Malzemeler...

Çeşit çeşit kahvaltı türlerimiz arasında güzel memleketimiz Van’ın meşhur kahvaltılığı olan murtuğa sizlerin damağında lezzet bırakacaktır. Yumurta yemeyen çocuklarınıza yumurtayı sevdirecek olan bir tarifle karşınızdayız.

Aklınızdan uzun süre silinmeyecek bu güzel tarifle diğer tarif sitelerinin aksine hem az malzemeyle hem de aşırı lezzetli olan murtuğa kahvaltılarınızın en keyifli zamanlarını yaşatacaktır. Kahvaltıda iştahı olmayanların bile iştahını açacaktır. Gönlümüz ister ki her sabah kahvaltıya Van ‘a gidelim ancak biz sizlere bu güzel tarifimizle Van havasını kahvaltınıza sereceğiz. İşte o güzel tarifimiz sizlerle:

Malzemeler

2 kişilik 5 dakika hazırlama süresiyle vereceğiz tarifimizi sizler kişi sayısınıza veya isteğinize ayarlayabilirsiniz. Evet tarifimize geçebiliriz. Keyifli dakikalar dileriz. Sizlere en detaylı anlatımı yapacağız, malzemelerinizi hazırlayıp başlayabiliriz. İşte malzemelerimiz:

  • 125 gram tereyağı (has tereyağı olması daha güzel yapacaktır)
  • 1 su bardağı un (beyaz buğday unu olması daha iyidir)
  • 2 adet yumurta (isteğinize göre artırabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz (şekerli yapmak isterseniz şeker tuz yerine şeker koyabilirsiniz)

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavada (bakır tava tercihimizdir yoksa teflon tava kullanın) tereyağını güzelce eritin. Tahta kaşık kullanmanız daha sağlıklıdır. Tereyağınızı hafif hafif karıştırın. Tereyağınız güzel kokular gelmeye başlayıp da hafif kızarmaya başladığı an ununuzu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Yakmamaya dikkat gösterin sık sık karıştırın. Birazcık rengi dönüp de güzel kokular yayılınca hemen yumurtaları hazırlamaya başlayın.

Yumurtaları bir kâseye kırın ve tuz da atıp iyice çırpın. Sonra tavadaki unlu tereyağının üzerine yumurtayı ekleyin. Hafifçe yayın.  Yumurtayı çok parçalara ayırmadan pişirin. İyice pişip kızarana dek pişirin. Çok karıştırmayın güzelce yanmamasına özen göstererek pişirin. İşte nefis tarifiniz hazır. Hem zahmetsiz hem de 10 dakikada murtuğamız hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Üzerine karabiber döküp muhteşem şekilde sunum yapabilirsiniz. Başka tariflerimiz de var.  Hergün aynı şeyler yemekten sıkılmadınız mı? Değişik tarifler denemek isterseniz kahvaltıların vazgeçilmezi tariflerimiz için bizlere başvurabilirsiniz sizlere hizmet etmekten gurur duyarız. En detaylı ve anlaşılır biçimde anlatarak sizlere sofranızda değişik tarifler sunuyoruz. Damak tadınıza uygun olarak üzerine bal veya pekmez dökebilirsiniz.

Püf Noktaları

Öncelikle tereyağınız yoksa içerisine sıvı yağ koyabilirsiniz. İçerisine tuz yerine şeker de koyabilirsiniz o da mükemmel bir lezzet oluşturur. Yumurtasız yapmak isterseniz de yumurta koyamazsınız ve kalorisi daha düşük ama lezzetinden bir şey kaybetmemiş olur. Hazır gıdalarınızın aksine hem gönül rahatlığıyla yiyebilir hemde içiniz rahat bir şekilde çocuklarınıza yedirebilirsiniz.

Günümüzdeki hazır kahvaltılıklar hem pahalı hemde içerisinde zararlı yağlar kimyasallar var. Bu nedenle evinizde tariflerimizle kendinizin yapması memleketinizi ayağınıza getirip özlem gidermek bambaşkadır. Sağlıklı yaşamak sizlerin elindedir. Bizler size en sağlıklı en kolay ve en lezzetli tariflerimizi sizlere sunacağız bizleri takipte kalın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.