Kahvaltılarınızın ve 5 Çayında Hazırlayacağınız Su Böreği Tadında Krep Nasıl Pişirilir? Krep Börek Tarifi!

Kahvaltılarınızın ve 5 Çayında Hazırlayacağınız Su Böreği Tadında Krep Nasıl Pişirilir? Krep Börek Tarifi!

Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak su böreği tadında efsane bir krep börek tarifi ile karşınızdayız. Krep börek bu zamana kadar görmüş olduğunuz çok kolay bir börek olacak. Hem su böreği lezzetinde hem de farklı tadıyla damaklarınızı süsleyecek bir börek.

Hamur açma ile uğraşmayacağınız hem de yufka kullanmadan yapabileceğiniz lezzeti ile kendinize hayran bırakacak olan krep börek artık kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına girecek.

İç harcınızı damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz maydanozlu peynirli dilerseniz kaşarlı veya patatesli peynirli şeklinde hazırlayıp çok farklı şekilde tatlandırabilirsiniz. O sizin tercihinize kalmış. Üstelik de fırın kullanmadan tava ile pişirip afiyetle yiyeceksiniz. İşte krep börek nedir? Krep börek malzemeleri nelerdir? Gelin birlikte tarifimize geçelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Krep Börek Tarifi

Krep Börek İçin Malzemeler

Krepi İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane yumurta

İç Harcı İçin

  • Peynir veya kaşar peyniri (kıyma veya salam, mısır)
  • Maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ veya zeytin yağı

Krep Börek Hazırlanışı

Uygun bir kaba unu alıp ardından süt, su ve tuzu ekleyip güzel bir şekilde karıştıralım. Daha sonra üzerine 3 adet yumurtamızı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sıvı yağ veya zeytin yağa kızdırdığımız tavaya  hamurdan 1 kepçe kadar alıp dökelim. Tavayı hafifçe elimiz ile çevirerek hamurun tavanını hepsine yayılmasını sağlayalım.

Krep hamurumuzun alt kısmı kızardığında spatula yardımı ile krep hamurumuzu ters çevirelim. Her iki tarafı da güzel bir şekilde kızaran krepimizi servis tabaklarına alalım. Bu işlemi krep hamurumuz bitene kadar tekrarlayalım. Ardından iç harcı için doğramış olduğumuz maydanozları kaşar peynirine ekleyip güzelce karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz kreplerin orta kısmına kaşar peynirimizden ekleyip katlayalım. Isıttığımız tavamıza katladığımız börekleri koyup iki taraf da kızarıncaya kadar kızartalım ve bu işleme kreplerimiz bitene kadar devam edelim. Krepimiz servise hazırdır. Dilerseniz kahvaltılarınız da dilerseniz çay saatlerinde veya ara sıcak olarak da sofralarınıza eşlik edecek krep böreğimizi yapacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.