Kahvaltılık Puf Puf Mayalı Poğaçanın Tadına Doyamayacaksınız! Puf Puf Mayalı Poğaça Nasıl Pişirilir? Mayalı Poğaça malzemeleri nelerdir?

Kahvaltılık Puf Puf Mayalı Poğaçanın Tadına Doyamayacaksınız! Puf Puf Mayalı Poğaça Nasıl Pişirilir? Mayalı Poğaça malzemeleri nelerdir?

Fırından çıkmış sıcak mayalı poğaça, puf puf kabarmış ise insan önemsemez ki neli olduğunu... Mis gibi bir kahvaltılık olur peynir ve başka tüm kahvaltılıklar yanına sonradan ilave de olabilir. Poğaça tariflerini en nefislerinden mayalı poğaça tarifin de neler var?

Bu poğaça tarifimizde yaş maya kullandık. Mayalı Poğaça ılık su, ılık süt ve toz şeker ile bir araya gelip güzelce kabarıyor. Tüm poğaça hamurunda bu şekilde etkili oluyor. Kabına sığmayan poğaçalar kabardıkça kabarmaya devam ediyor. Size de onları keyifli bir şekilde afiyetle yemek düşüyor. Pişen poğaçalar ağzı kapalı bir kapta muhafaza edilirse kolay kolay bayatlamaz.

Mayalı Poğaça Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kuru maya 20 gram ya da bir paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı dolusu tuz
  • 7 su bardağı un kontrollü şekilde
  • 1 tane yumurta

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bir yemek kaşığı Susam

Kahvaltılık Mayalı Poğaça Tarifinin Püf Noktası

Hazırlamış olduğunuz poğaçaların büyüklüklerine göre sayısında değişiklik olabilir. Hamuru mayalandırma aşamasına dikkat edin. Ilık olması gereken malzemeler haricinde kullandığınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullanmış olduğunuz un oranı yarım su bardağı kadar artabilir veya ilave edilebilir. Kuru maya yerine 10 gram instant maya veya 40 gram yaş maya tercih edebilirsiniz.

Kahvaltılık Mayalı Poğaça Tarifinin Pişirme Önerisi

Bayatlamayan mayalı poğaçayı patates, peynir gibi istediğiniz iç harcı ile hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Mayalı Poğaça Tarifi Yapım Aşamaları

Bir su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt derin bir kalp içinde karıştıralım. 2 paket kuru maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için yaklaşık olarak 5 dakika kadar bekletin. Maya tamamen eridikten sonra bir su bardağı sıvı yağ 1 tane yumurta ve 2 çay kaşığı dolusu tuzu ilave edin. Unu az az kontrollü bir şekilde ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya devam edin. Yumuşak ve ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde ettiğiniz zaman üzerine streç film ve nemli bir bez kapatıp 40 ya da 45 dakika kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayalanmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Tepsiye aralıklı olarak dizmiş olduğunuz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısını sürün. Son mayalandırma işlemi için yaklaşık 10 ile 15 dakika kadar poğaçaları tepside mayalanması için bekletin. Önceden ısıtmış olduğunuz 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Puf puf kabarmış mayalı poğaçalar artık servise hazırdır. Şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.