Kahvaltıya Peynirli Kaygana Nasıl Yapılır? Peynirli Kaygana Tarifi

Kahvaltıya Peynirli Kaygana Nasıl Yapılır? Peynirli Kaygana Tarifi

Peynirli kaygana, Karadeniz yöresine ait bir kahvaltılık türüdür. Lezzeti harika bir tariftir. Ayrıca çok pratik bir lezzettir. Kahvaltı için yapacağınız peynirli kaygana ile diğer tüm kahvaltılıklardan vazgeçebilirsiniz. Hem harika bir lezzete sahip hem de farklı bir kahvaltılık arayanlar için ideal bir tariftir. İşte kahvaltıya peynirli kaygana tarifi...

Ayrıca az malzemeli ve maya istemeyen bir hamur çeşidi olduğu için de tercih edebilirsiniz. Pratikliği ve lezzeti ile sıkça tercih edeceğiniz bir tarif haline gelecektir. Yanına koyacağınız farklı kahvaltılık türleri ile birlikte birbirini tamamlar. Özellikle pazar kahvaltılarında, uzun kahvaltılarınızda tercih etmek için mükemmel bir tariftir. 

Kaygana aslında krebe çok benzeyen bir tariftir. Bu yüzden krebin farklı türünü denemek ve tatmak isteyenler için ideal bir tariftir. 

Sadece günlük kahvaltılarınızda değil, misafir sunumu için de tercih edilebilecek bir tariftir. Görsel olarak da göze hitap eden, estetik bir lezzettir. 

Peynirli kaygana, hem hamurunun hazırlanması hem de pişirme işlemi dâhil toplamda 20 dakika gibi bir sürede hazır olur. Bu tarifi kolaylıkla yapmanız mümkündür. Risk içermeyen bir tariftir. 

Malzemeler 

  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı su 
  • İki çay bardağı un 
  • 50 gram beyaz peynir 
  • İki adet ince yeşilbiber
  • Bir kâse rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı toz biber 
  • Pişirmek için yarım çay bardağı sıvı yağ 

Yapılışı 

Öncelikle yumurtaları derin bir kaba kırın. Üzerine ise beyaz peynirleri ufalayarak ekleyin. Daha sonra da rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek karıştırın. Bu karışımın üzerine yoğurt, su, un, incecik doğranmış yeşilbiber ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Karışımın kıvamı fazla yoğun ya da fazla sıvı olmamalı. Orta kıvamda bir hamur olmalı. Bu kıvamda bir hamur elde ettikten sonra pişirme aşamasına geçilir. 

Krep tavası ya da normal bir granit tavaya biraz sıvı yağ ekleyin. Daha sonra tavayı biraz kızdırın. Hamuru ince olacak şekilde bir kepçe yardımı ile tavaya krep gibi yayın. Bu hamurun hem arka yüzünü hem de ön yüzünü hafif kızarana kadar pişirin. Geriye kalan tüm hamur da bu şekilde pişirilmeye devam edilir. Tüm kayganalar piştikten sonra peynirli kaygana sunuma hazırdır. Sıcak şekilde tüketebilirsiniz. Soğuduğunda yenmesi önerilmez. Afiyet olsun. 

Sunum Önerisi 

Peynirli kayganayı beş çayı tariflerinde de deneyebilirsiniz. Yanına demlenmiş sıcacık çay ile lezzeti daha da artar. Yanına zeytin ve hafif acılı ezme ile birlikte sunum yapabilirsiniz. 

Ayrıca dilerseniz peynirli kaygana hamurunun içerisine bir tutam maydanoz da koyabilirsiniz. Maydanoz peynire çok yakışacaktır. 

Püf Noktası 

Peynirli kaygana hamuru mayasız bir hamur olduğu için beklemenize gerek yoktur. Hamur karışımını hazırladıktan sonra direk pişirme işlemine geçebilirsiniz. İçerisindeki baharatları da damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.