Kahvaltıya ve Misafire İkram Simit Poğaça Tarifi! Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Simit Poğaça Malzemeleri...

Kahvaltıya ve Misafire İkram Simit Poğaça Tarifi! Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Simit Poğaça Malzemeleri...

Kahvaltınızı keyifli hale getirecek simit poğaça tarifi ile sizlerleyiz. Kahvaltıda çay ve peynir eşliğinde simit poğaça kahvaltınızı lezzet katacak.

Kahvaltıya aldığımız misafirlerinize mutlu bir şekilde ikram edeceğiniz simit poğaçayı siz ve sevdikleriniz çok beğeneceksiniz. Kahvaltı saatinizin vazgeçilmezi olacak olan simit poğaça tarifini sizlerle paylaşalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Simit Poğaça Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir su bardağı sıvı yağ ayçiçek veya zeytinyağı olabilir.
  • Bir paket yaş maya veya kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta

Üzeri İçin Gereken Malzemeler

  • Bir su bardağı kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı pekmez sarı veya keçiboynuzu pekmezi olabilir.

Simit Poğaçanın İç Harcı İçin Gereken Malzeme

  • 250 gram kaşar peyniri veya çökelek

Kahvaltılık Simit Poğaçanın Yapılışı

1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu ocakta biraz ısıtın. Daha sonra bir su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağını ilave edelim. Bir paket yaş maya veya kuru mayayı ilave edin. 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettikten sonra 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyelim. Malzemeler oda sıcaklığında olursa poğaçanın kabarması daha iyi olacaktır.

Malzemelerin tamamını bir kabın içine aldıktan sonra karıştıralım yaklaşık 6 ya da 7 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.İyice yoğurduktan sonra ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edelim. Yaklaşık olarak 40 dakika mayalanma suresinden sonra hamuru kontrol edelim. Mayalanmış hamuru el ile havasını alalım. Daha sonra yumurta büyüklüğünde hamuru parçalara ayırın.

İlk parçalanmış olduğunuz hamuru alıp eliniz ile hafiften bastırın ve içine çökelek ya da kaşar peyniri koyup kapatın. Diğer hamuru da aynı işlemlerden geçirin. Bir tabağa iki pekmezi alıp hafif sulandırın. Daha sonra bir su bardağı kavrulmuş susamı soğuduktan sonra yapmış olduğunuz poğaçaları ilk önce pekmeze ve ardından susama batırın tepsiye dizin.

Fırın kağıdı yerleştirmiş olduğunuz tepsiye poğaçaları aralıklı bir şekilde dizin. Üzerlerine bıçak yardımı ile yan yan çizikler atın. Bir süre tepside mayalanması için bekletin. Daha sonra 180 ya da 200 derece önceden ısıtılmış olan fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Tercihe göre poğaçaları peynir koymadan simit şeklini vererek yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.