Karadeniz'in Vazgeçilmezi Karalahana Çorbası Tarifi! Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? Karalahana Çorbası Malzemeleri...

Karadeniz'in Vazgeçilmezi Karalahana Çorbası Tarifi! Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? Karalahana Çorbası Malzemeleri...

Karalahana çorbası Karadeniz Bölgesi'nin en meşhur yemeklerinden biridir. Karadeniz Bölgesi'nde bu çorbayı yapmayan ve yemeyen yok gibidir.

Tabii ki farklı yörelerde de yapılmaktadır. İçeriği bazen farklılık gösterebilir ama ana unsur karalahana her zaman en baştadır. Kara lahana çorbasını genellikle yanında mısır ekmeği ile servis ederiz. Karalahananın tamamlayıcısı genellikle mısır ekmeği olur. Bu lezzetli çorbanın tarifi için neler gerekiyor?

Malzemeler:

* bir bağ karalahana

* 3 yemek kaşığı sıvı yağ

* bir tane soğan

* bir tane havuç

* bir tane patates

* yarım yemek kaşığı salça

* çay kaşığı pul biber,

* 1 çay kaşığı karabiber

* bir yemek kaşığı pilavlık bulgur

* yarım çay bardağı mısır

* yarım çay bardağı barbunya

* 7 su bardağı sıcak su

* 2 yemek kaşığı mısır unu

Yapılışı:

Kara lahananın yapımına önce lahanayı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyarak başlarız. Kaynayan tuzlu suyun içinde 15 dakika kadar haşlayıp süzelim. Daha sonra bir tencereye sıvıyağı alıp, ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek kavuralım. Soğanların ardından küp küp doğranmış havuç ve patatesleri sırasıyla ekleyip 2-3 dakika kadar karıştıralım. Sonra haşlanmış ve suyu süzülmüş lahanaları tencereye koyup karıştıralım ve birkaç dakika daha kavuralım. Ardından haşladığımız bulgur, mısır ve barbunyayı koyarak karıştıralım. Daha sonra üzerine 6 su bardağı sıcak suyu ilave ederek kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim. Pişmesine yakın mısır ununu bir kasede bir bardak su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım ve çorbanın içine yavaşça katalım. Mısır unuyla da birlikte kaynayan çorbayı ateşten alalım. Pişen çorbalarımızı kaselere koyarak servis yapalım. Karadeniz Bölgesi'nde ve bu çorbayı bilen herkes mısır ekmeği ile çok yakıştırmaktadır. İçeriği açısından zengin ve besleyici bir çorbadır. Deneyen herkese afiyet olsun. Bu çorbayı Karadeniz'in başka yerlerinde farklı şekillerde de yaptığını görebilirsiniz. Genelde bulgur yerine pirinç koyabilirler. Siz nasıl arzu ediyorsanız pirinç şekeri olanlar için sakıncalı olabilir bulgurla daha sağlıklı bir çorba haline gelecektir. Bu çorbayı yaptıktan sonra farklı bir yemek yapmanıza dahi gerek kalmayacak Çünkü içerisinde birçok sebze, havuç, patates, soğan, mısır bulundurduğu için oldukça doyurucudur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.