Karnabahar Sevmeyenlere Bile Parmaklarını Yedirecek Fırında Karnabahar Yemeği! Fırında Lezzetli Karnabahar Yemeği Nasıl Pişirilir?

Karnabahar Sevmeyenlere Bile Parmaklarını Yedirecek Fırında Karnabahar Yemeği! Fırında Lezzetli Karnabahar Yemeği Nasıl Pişirilir?

Lezzetli bir yemek hazırlamak için akla ilk gelen seçeneklerden birisi, pratik olmasıdır. Pratik olan yemek seçenekleri diğerlerine göre daha ön plandadır. Zamandan tasarruf ederek başarılı ve lezzetli bir yemek hazırlayabilmek için karnabahar fırında yemeğine bakmalısınız. Fırında yapılan bu yemek, oldukça lezzetli bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

Dileyen kişiler, ana yemek olarak da yapabilir. Menü eğer çok yoğun ise bu durumda alternatif bir yemek olarak hazırlanabilir. Yemeklerin öncesinde ya da sonrasında bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Kolay ve hazırlanması basit olduğu için dolabınızda bulunan karnabaharların zamanı geçmeden hemen kullanmalısınız. Bu yemeği yapabilmek için aşağıda iletilen malzemelerin yanınızda olması gerekir.

Karnabahar Yemeği Malzemeler

Tadına doyum olmayan hafif yapısı ile sürekli yenilen karnabahar yemeğini fırın kullanarak yapmalısınız. Fırın içinde sadece bu yemek olabilir ya da başka yemekler de yer alabilir. Lezzetli bir yemek menüleri arasında yer alır ve oldukça basit bir tarifi vardır. Bu yemeğin yapımında ise

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 1 kaşık un
  • 1 adet küçük boy karnıbahar

Yeterli malzemeler olarak sıralanır.

Fırında pişirme yapabilmek için fırın tepsisi ya da borcam ürünleri kullanılmalıdır. Herhangi bir farklı tepside aynı lezzeti vermeyebilir.

Püf Noktası

Lezzetine doyum olmayan karnabahar yemeği yapabilmek için öncelikli olarak fırını açmadan önce iyice ısıtmalısınız. Fırının belirli bir sıcaklık değerine ulaşmış olması çok önemlidir. Soğuk fırına yemek koyulduğunda asıl istenen lezzeti vermeyebilir. Karnabaharları öncelikli olarak yapraklarından ayırmalısınız. Ardından iyice bol su içinde yıkamalısınız. Bol su içinde yıkama işleminden sonra kaynar suyun içine tuz koyarak ardından karnabaharları atmalısınız.

Suyun içinde 15 dakika kaynama zamanı verilmelidir. Sebze, haşlandıktan sonra hemen süzülmelidir. İyi bir şekilde süzüldükten sonra sos hazırlanmalıdır. Sosun koyuluğu ve unu koyarken iyice elenmiş olması önemli noktalar arasında yer alır. Ve sos tüm sebzenin içine girmiş olması gerekir.

Pişirme Şekli

Karnabaharların sıcak suyunu süzdükten sonra hepsi hazırlanmış sosun içine batırılır. Ardından borcamın içine koyulur. Tek tek bu şekilde tüm karnabaharları tepsiye koymalısınız. Tepsiyi daha önceden yağlamanıza gerek yoktur. Ardından tabakta sos kalmış ise en son üzerlerine dökmelisiniz. 200 derece fırında ortalama 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilmelidir. Ardından rende halinde olan kaşar peynirler üzerine serpilir. Tekrar fırına geri koyulur.

Kaşar peynirlerin hepsi eridikten sonra kızarma aşamasına geçer. Yumurta sos içinde olduğu için karnabaharların üzeri iyice kızarır. Bu aşamada fırını kapatıp tepsiyi çıkarmalısınız. Ardından ilk sıcaklığının çıkması için masa üzerine koyun. Sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis tabağına koyabilirsiniz. Sıcak iken yenilmesi gereken bir yemektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum