Karnabaharı Sevdiren Gobi Manchurian Nasıl Yapılır? Karnabahar Yediğinizi Anlamayacağınız Gobi Manchurian Yapılışı!

Karnabaharı Sevdiren Gobi Manchurian Nasıl Yapılır? Karnabahar Yediğinizi Anlamayacağınız Gobi Manchurian Yapılışı!

Karnabahar kış mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Sağlık açısından son derece faydalıdır. Doktorların da tavsiye ettiği besinlerin başında gelir. Karnabahar ile birçok yemek yapılır. İşte sizlere Gobi Manchurian tarifi...

Büyük küçük yalnızca küçük bir kesimin sevdiği bir sebzedir. Çok lezzetli olmasa da dağlık açısından tavsiye edilen bir besindir. Eğer karnabahar yapmak ama farklı bir tarifle yapmak isterseniz, Gobi Manchurian tarifini deneyebilirsiniz. Karnabahar seven kişilerin vazgeçemeyeceği bir lezzet olacak olan bu yemek, çoğu kişi tarafından da merak edilir. Hint yemeği olan Gobi Manchurian yemeği birçok malzemenin birleşmesi ile yapılıyor. Tarifi eksiksiz olarak yapmak önemlidir. Ana malzemesi Karnabahar olan bu yemeğe çeşitli soslar ve sebzeler eşlik eder. Gobi Manchurian yapmak isteyenlere özel tarifi yazının devamında bulabilirsiniz.

Gobi Manchurian İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su
  • Kızartmak İçin Sıvıyağ

Gobi Manchurian Yapılışı

Gobi Manchurian hindistana özgü olan basit bir sebze yemeğidir. Som derece besleyici bir özelliğe sahiptir.  Karnabahar klâsik bir kaç tarif ile yapılır. Bir Hint yemeği olan bu tarif son derece lezzetli ve görünüm açısından da farklı bir yemektir. Yapılışının mutlaka doğru olması, önemlidir. İlk olarak Karnabaharlar yıkanır ve yemeklik olarak doğranır. Daha sonra tencerede sıcak su kaynatılır ve ardından tuz atılır. Kaynayan suya Karnabaharlar eklenir. 15-20 dakika boyunca haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve ılınması beklenir. Bir kasenin içinde sos hazırlanır. Baharatlar, nişasta, soya sosu, birbirine karıştırılır ve homojen bir karışım el de edilir. Özelikle topraklama olamaması çok önemlidir.

Haşlanmış olan Karnabaharlar bir bir sosa bulanır. Ardından bir tavaya yağ koyulur ve iyice ısıtılır. 6 yemek kaşığı sıvıyağ yeterli olacaktır. Eğer kişi sayısı çok işe ve karnabahar büyükse daha çok yağ kullanabilirsiniz. Karnabaharlar altın rengi olana kadar iyice kızarmalıdır. Daha sonra fazla yağının gitmesi için, bir havlu kağıdın üzerine alınır. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Karnabahar ile birlikte tavuk, balık ve karides gibi ürünlerde kızartabilir, beraber servis edilebilir. Üzerine servis ederken, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan yakışacaktır.  Hem görünümü hem de lezzeti ile beğeni toplayan bu Hint yemeğini, eğer siz de seviyorsanız, tercih edebilirsiniz.  Acılı sevenler, üzerine pul biber ilave edebilir. Farklı yemek denemeyi, sebzeleri değişik şekillerde kullanmayı seviyorsanız, bu yemek tam da size göre olacaktır.  Hem ekonomik hem de lezzetli bir Karnabahar yemeğine isterseniz, kendi yorumunuzu da katabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.