Kış Aylarının Vazgeçilmezi Cennet Çorbası! Cennet Çorbası Tarifi Nedir?

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Cennet Çorbası! Cennet Çorbası Tarifi Nedir?

Kış aylarında sofralarda severek yer verdiğiniz çorba tarifleri arasına bir yenisi ekleniyor. Klasik çorba tariflerinden sıkılanlar ve yeni çorba tarifi arayanlar cennet çorbasını kolaylıkla hazırlayabilir. Lezzeti cennet çorbasının tarifini bir kez denediğinizde artık sıklıkla yapmak isteyeceksiniz. Cennet çorbasının tarifi sizlerle…

Cennet çorbası çok bilinen bir çorba değil. Fakat farklı mutfaklarda yapılan bir çorba. Tavuk suyu, patates ve mısır unuyla hazırlanan cennet çorbası lezzetli olduğu kadar pratik... Kış aylarında içinizi ısıtacak cennet çorbası tarifi nedir, nasıl yapılır?

Cennet Çorbası Malzemeleri

Cennet çorbasının içerisinde kullanılan malzemelerden tavuk suyu, mısır unu ve patates lezzet olarak ön plana çıkıyor. Özellikle kış aylarında tercih edilen cennet çorbası yılın her mevsimi yapılabilir. Tarifte verilen ölçülerle ortalama 5 kişilik çorba hazırlanmaktadır. Çorbanın toplam pişirme süresi ise 20 - 25 dakikadır. Cennet çorbası tarifi nedir, hangi malzemelerle yapılır?

  • 1 adet büyük boy patates 
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 1 diş sarımsak ya da 1 çay kaşığı sarımsak tozu 
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu 
  • 5 su bardağı sıcak su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 

Cennet Çorbası Tarifi

Cennet çorbası tarifi nedir, nasıl yapılır? Cennet çorbasını hazırlamak oldukça pratik... Çorbanın yapımı için öncelikle bir tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Yaklaşık 3 dakika kavurmaya devam edebilirsiniz. Soğan ve patatesi küp küp doğrayın. Doğranan soğan ve patatesi tencereye ekleyerek kavurmaya devam edin. 5 dakika kadar kavurmanız gerekecek. Sebzeler kavrulduktan sonra ince ince doğranan sarımsağı veya sarımsak tozunu ekleyin. Tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra birkaç defa karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ve normal suyu ekleyerek sebzeleri pişmeye bırakın.

Patates piştiğinde tüm malzemeleri blender yardımıyla ezin ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Eğer çorbanın kıvamı size koyu geliyorsa kaynamış sıcak su ekleyerek birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin. Son olarak zeytinyağını ve kırmızı biberi sos tavasında ısıtarak sosunuzu hazırlayın. Hazırladığınız sosu doğrudan çorbanın üzerine gezdirebileceğiniz gibi çorbayı servis ederken de çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz. Artık çorbanız servis için hazır.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.