Kremalı Mantar Soslu Kekikli Harika Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Tavuk Sote Tarifi...

Kremalı Mantar Soslu Kekikli Harika Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Tavuk Sote Tarifi...

Tavuk sote en sık yapılan yemeklerin başında gelir. Pilav ve makarna ile tüketilen tavuk sote klasik yemeklerin başında yer alır. Kremalı mantar soslu kekikli tavuk sote tarifi; klasik olan tavuk sote tarifini sizlere unutturacak cinsten bir ana yemek kategorisinde yer alan lezzettir.

Mantarın tavukla uyumuna ek olarak krema ve kekiğinde eklenmesi çok değişik ve bir o kadarda lezzetli bir tavuk tarifi olarak karşınıza çıkar. Yapılışı çok pratik ve kolaydır. Klasik olarak kavrulan tavuğa sırasıyla katılan malzemeler ve baharatlarla oluşturulan bu tarif; yanında her türlü pilav ve makarna ile servis edilebilecek uyumuylada göz doldurur. 

Malzemeler

  • 750 gram tavuk fileto
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 kutu krema ( 200 ml )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı

Öncelikle mantarların dış zarları soyulur. Daha sonra istenilen boyutlarda kesilir ve suyun altında yıkanır. Yıkanan mantarlar süzgece alınır. Diğer yandan tavuk filetolar kuşbaşı olacak şekilde doğranır. Genişçe bir tavaya doğranmış tavuklar alınır. Ocağın altı açılır ve tavuklar kavrulmaya başlanır. Rengi dönen tavuklara tereyağı ilavesi yapılır. 5 dakika sonra doğranmış mantarlar tavuğun üzerine ilave edilir. Mantarların fazla suyu çıkana kadar kısık ateşte pişirilir. Suyu çıkan mantarların fazla suyunu uçurmak için ocağın altı açılır. 

Suyunu çeken mantar ve tavukların üzerine süt ve un ilavesi yapılır. Güzelce karıştırılır ve üzüm sirkeside katılır. Kavurma işlemine devam edilir. Tek tek baharatlar ve tuz ilave edilir.  Baharatların karışması için biraz daha tavuk ve mantarlar pişirilir. İyice pişen tavuk ve mantarların altı kısılır ve üzerine krema ilave edilir.  Krema iyice mantar ve tavuklara yedirilir. Ocağın altı kapatılır ve kaşar peynir rendesi ilave edilir. Tavanın ağzı kapatılır ve kaşar peynirin erimesi sağlanır. Hazır olan kremalı mantar soslu kekikli tavuk sotemiz sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Tavuk ve mantarlar pişerken mutlaka fazla suyu çıkacaktır. Sotemizin kıvamının iyi olması için çıkan fazla suyu mutlaka çektirin. Dağ kekiği normal kekiğe oranla daha aromatiktir. Kekik aromasını fazla sevmeyenler kekik oranını kendilerine göre ayarlamalıdır. Krema eklendikten sonra ekşime olmaması için ocakta fazla ateşte bırakmamaya dikkat edelim.

Servis Önerisi

Kremalı mantar soslu kekikli harika tavuk sotemizi yanında sade pirinç pilavı yada bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. Yanında bol yeşillikli salata veya yoğurtla da servis edilebilir. Ana yemek kategorisinde yer alan bu harika tarifin yanına ekstra ana yemek yapmanıza gerek yoktur. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.