Lezzetine Doyamayacağınız Peynirli Helva! Peynirli Helva Malzemeleri Neler?

Lezzetine Doyamayacağınız Peynirli Helva! Peynirli Helva Malzemeleri Neler?

Peynirli helva olur mu demeyin. Farklı mutfaklarda sıklıkla yapılan peynirli helva hem pratik hem lezzetli. Özellikle Urfa mutfağında ve Hatay mutfağında yapılan peynirli helva, şerbetli ve irmikli bir tatlı. Evde kolaylıkla hazırlayacağınız peynirli helva tatlısının pratik tarifi sizlerle…

Peynir helvasını sevenler olduğu gibi tatlının lezzetine alışamayanlar da var. Bu tarifle hazırlayacağınız peynir helvasını seveceğinize emin olabilirsiniz. Peynir helvasının yapımı her ne kadar basit olsa da tatlının kıvamını tutturmak o kadar kolay değil. Bu tarifle hazırlayacağınız peynir helvası tam kıvamında olacaktır. Peynirli helva malzemeleri neler, peynirli helva nasıl yapılır? 

Peynirli Helva Malzemeleri

Peynirli helva tatlısı lezzetli ve pratik bir tatlı… İrmikle hazırlayacağınız tatlının içerisinde künefe peyniri de kullanmanız gerekiyor. Şerbetli bir tatlı olan peynirli helva malzemeleri neler?

  • 100 gram margarin
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 200 gram künefe peyniri yoksa 2 top tuzsuz peynir
  • 1 buçuk su bardağı şeker 
  • 1 buçuk su bardağı su 

Tatlının yapımında ayrı bir şerbet hazırlamanıza gerek kalmıyor. Yukarıdaki ölçülerle 2 - 4 kişilik tatlı hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz malzeme ölçülerini arttırarak daha fazla tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlının pişirme süresi de sizin zamanınızı almayacak kadar kısa.

Peynirli Helva Tarifi 

Peynirli helva malzemeleri neler, tatlı nasıl yapılır? Tatlının yapımı için öncelikle tencereye margarini alın ve eritmeye başlayın. Kısık ateşte margarin erirken irmiği de tencereye alın ve kavurmaya başlayın. İrmik renk almaya başladığında şekeri de ilave edin. İrmik kavrulurken çok renk almamasına dikkat edin. Eğer irmik çok kavrulursa tatlı sert olacaktır.

Şekerle irmiği bir müddet karıştırdıktan sonra kaynamış sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin. Sıcak suyu aniden boşaltmak yerine karıştırarak azar azar dökmeye özen göstermelisiniz. Böylelikle tatlının daha iyi kıvam almasını sağlamış olursunuz. Suyu ilave ettikten sonra tatlı kıvam almaya başlayacaktır. 2 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Son olarak peyniri iri parçalar halinde tencereye alın. Birkaç defa daha karıştırdıktan sonra peynirin eridiğini görebilirsiniz. Peynir eridikten sonra artık tatlınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.