Lezzetli ve Pratik Börülce Yemeği! Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

Lezzetli ve Pratik Börülce Yemeği! Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?

Börülce yemeğini seviyorsanız fakat nasıl yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, yapıp bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız bu tarif tam da size göre. Evinizde çok kolay bir şekilde börülce yemeğini hazırlayabilirsiniz. Lezzetli ve pratik börülce yemeği detayları…

Börülce farklı şekillerde kullanılarak mutfaklarda yer buluyor. Taze börülcenin yemeği yapıldığı gibi kuru börülcenin yemeği de sıklıkla yapılıyor. Kuru börülce özellikle salatalarda ve sulu yemeklerde kullanılıyor. Börülceyle yapılan sulu yemek, baharatlarla ve ekşiyle tatlandırılıyor. Börülce yemeği nasıl yapılır? İşte börülce yemeğinin tarifi…

Börülce Yemeği Malzemeleri

Börülce yemeği nasıl yapılır, börülce yemeği hangi malzemelerle yapılır? Börülce yemeği için öncelikle kuru börülceye ihtiyaç vardır. Börülce yemeğinde kullanılan malzemeler yöreden yöreye değişmektedir. Bazı mutfaklarda havuç kullanılırken bazı mutfaklarda yemeğin içine bulgur ve ekşi eklenir. Evinizde hazırlayacağınız börülce yemeği için gerekli malzemeler:

  • 1 su bardağı kuru börülce 
  • 1 adet büyük boy kuru soğan 
  • 2 adet büyük boy yeşil biber 
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ya da biber salçası 
  • 5 buçuk su bardağı sıcak su 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber 

Yukarıdaki malzemelerle 6 kişilik yemek hazırlanmaktadır. 

Börülce Yemeği Tarifi

Börülce yemeği nasıl yapılır? Börülce yemeği için kullanılacak börülceleri bir gece önceden suda bekletin. Beklettiğiniz börülceleri ertesi gün tencereye alın ve üzerini suyla kaplayarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Börülceler yumuşadıktan sonra suyunu süzün. Başka bir tencerede yağı ısıtın. Isınan yağın içine küp küp doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulduktan sonra biberleri ve havucu da ekleyin.

Biberler yemeklik, havuçlar da küp küp doğranmalıdır. Salçayı ekleyin ve 4 dakika kadar kavurun. Ardından sıcak suyu ilave edin. Su kaynamaya başladıktan sonra börülceleri suyunu süzerek tencereye alın. Tuz ve baharatı ayarladıktan sonra 20 dakika kadar pişirmeye bırakın. Yemeğinizin ekşi olması için limon suyu kullanabilirsiniz. Artık yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.