Makarna sevenlere müjde bu sosa bayılacaksınız!  Bolonez Soslu Makarna Nasıl pişirilir? Bolonez Soslu Makarna Tarifi

Makarna sevenlere müjde bu sosa bayılacaksınız! Bolonez Soslu Makarna Nasıl pişirilir? Bolonez Soslu Makarna Tarifi

Sizler de hem akşam yemeği hem de gün içerisin de pratik yemek arıyorsanız işte size hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay bolonez soslu makarna tarifimizi veriyoruz.

Bolonez soslu makarna son zamanların en trend yemeklerinden biri bile olabilir. Hem görsel lezzet şöleni olarak hem de karın doyuruculuğuyla öğle ve akşam yemeklerinizin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Vereceğimiz tarif sizleri hem çok uğraştırmayacak hem de mutfakta saatlerce vakit geçirmeyeceksiniz. Gelin sizlerle birlikte bolonez soslu makarna tarifimizi inceleyelim. Şimdiden bu nefis tarif için hepinize afiyet olsun...

Bolonez Soslu Makarna İçin Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tane sarımsak
  • 1 tane havuç
  • 400 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Baharatlar ise kekik, pul biber, karabiber ve son olarak tuz.

Bolonez Soslu Makarna Hazırlanışı:

Sosumuz için tavaya zeytin yağı veya tercihe göre daha da tatlandırmak için zeytin yağı kullanabilirsiniz o sizin tercihinize kalmış. Daha sonra doğramış olduğumuz soğanları güzelce kavuralım üzerine rendelemiş olduğumuz sarımsağı ve havucu alarak güzelce karıştırıp sotelenmesini sağlayalım. Daha sonda kıymayı ekleyip güzelce sotelemeye devam edelim. Sonra kıyma üzerine domates salçamızı ekleyip güzelce karışıncaya dek kavuralım.

Domates rendesini ve suyumuzu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Son dem olarak baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyerek bolonez soslu makarnamızı ocaktan alalım. Afiyetle yiyebilirsiniz

Bolonez Soslu Makarnanın Püf Noktaları:

Haşlamış olduğumuz makarnanızın suyunu değerlendirmek isterseniz çorba yapabilirsiniz. Eğer soğuk servis edecekseniz soğuk sudan geçirmenizi öneririz ve makarnalarınızın birbirine yapışmamasını istiyorsanız makarna haşlanırken içine bir iki yemek kaşığı kadar çiçek yağı ekleyebilirsiniz. Ve tencerede kalan makarnayı ısıtmak her daim zordur ya altı yapışır ya da altı ısınır üstü ısınmaz eğer bu sorunla karşılaşmamak istemiyorsanız ocakta bir tencere suyu kaynatıp  ayrı tencerede olan makarnanızı da kaynayan suyun üzerine koyun ve ocakta bekletin. Bu şekilde makarnanızın ısındığını göreceksiniz.

Bolonez Soslu Makarna Ne Zaman Servis Edilir?

Makarna Türk sofralarında genellikle ana yemekle birlikte servis edilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.