Meşhur Amsterdam Kurabiyesi Van Stapele Nasıl Yapılır? Van Stapele Tarifi

Meşhur Amsterdam Kurabiyesi Van Stapele Nasıl Yapılır? Van Stapele Tarifi

Bu kurabiye de çok ama çok iddialıyız. Çikolata severler tam sizlere göre bir tarifimiz var. Çikolatanın en güzel hali diyebiliriz. Meşhur Amsterdam Kurabiyesi Van Stapeleyi sizlerle paylaşacağız. Tam tadında ve kıvamında tarifimizle sizlerleyiz.

İçerisindeki çikolata parçacıklarıyla çay saatlerin vazgeçilmezleri arasına girecek olan meşhur Amsterdam kurabiyesi Van Stapele’nin tarifini herkes öğrenmek isteyecek. Yapımı oldukça kolay olan Van Stapele kurabiyesi nasıl yapılır?

Van Stapele Tarifi için Malzemeler

  • Oda sıcaklığında erimiş olan 200 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı kakao
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 gram beyaz çikolata
  • 150 gr sütlü çikolata

Van Stapele Kurabiyesinin Hazırlanışı

Uygun bir kaba ilk olarak eritmiş olduğumuz 200 gr tereyağını yarım su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı esmer şekeri alalım ve mikser ile krema şeklini alana kadar ve köpük köpük olana kadar iyice çırpalım. 2 tane yumurtamızı da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Karışımımızın kıvamı krema gibi olacak. Daha sonra elek üzerinde 2,5 su bardağı unu 2 çay bardağı kakaoyu tuzu ve karbonatı da ekleyelim. Kuru malzemelerimizi bir yandan karıştırıp bir taraftan da elemeye devam edelim. Elek üzerinde kalan kakao tanelerini de kaşık yardımıyla ezerek elekten geçirebilirsiniz. Unlu karışımımızı güzel bir şekilde yayılması için karıştıralım. Daha sonra da hazırlamış olduğumuz bu iki karışımı bir araya getirerek tekrar karıştıralım. Hamurumuzu yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu sırada çikolatalarımızı dilimleyelim orta büyüklükte kesebilirsiniz. Kestiğimiz çikolata parçalarını dinlendirmiş olduğumuz kurabiye hamuruna ekleyelim. Daha sonda hamuru tezgaha alıp 12 parçaya bölelim. Parçalardan birini alıp 2 ye bölüp yassı hale getirelim. Birinin üzerine  beyaz çikolatayı yerleştirelim daha sonra diğer parçayı üzerine kapatalım. Elimizle yuvarlayarak top haline getirelim. Hepsine bu işlemi uygulayalım. Fırına vermeden önce kurabiyelerin üzerine hafifçe bastıralım. Kurabiyelerinizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 10 -12 dakika kadar pişirelim.  Fırından çıkarttığımız kurabiyeleri 15 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.