Muhteşem Bir Lezzet Bol Yeşillik İçeren Otlu Krep Nasıl Yapılır? Otlu Krep Tarifi

Muhteşem Bir Lezzet Bol Yeşillik İçeren Otlu Krep Nasıl Yapılır? Otlu Krep Tarifi

Sabahları tam uyanmanızı sağlayacak çok besleyici müthiş bir tarifimiz var. Hazırlaması yapması oldukça basit sunumu lezzeti efsane harika bir tat olan bol yeşillik içeren otlu krep tarifi ile kahvaltı sofralarını şenlenirken mideleriniz de bayram edecek.

Bir kez yaptığınızda vazgeçemeyeceğiniz bol yeşillikler otlu krep tarifine hemen geçip daha fazla bekletmeden bu lezzeti sizlerle de hemen yapabilirsiniz. Sekiz Kişilik bol yeşillikli otlu krep tarif için gereken malzemeler aşağıdaki gibidir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 2 tutam 4-6 yaprak kadar ıspanak
  • 5 dal maydanoz
  • 4 dal dere otu
  • 2 dal taze soğan
  • 3 tomurcuk kısmından nane tutamı

Hazırlanışı

Otlu krep yapımı için öncelikle 4- 6 yaprak ıspanak, 5 dal maydanoz, 4 dal dereotu 2 dal taze soğanı detaylı olarak güzelce yıkayıp temizleyip suyunu sıktırıyoruz. Hiç suyu kalmayınca bir tahtada bir bıçak yardımı ile iri sayılmayacak incelikten doğuyoruz.

Krep hamurunun hazırlanması için ise; derin bir kâseye 2 adet yumurta kırıp üzerine 1 buçuk su bardağı süt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1, 5 çay kaşığı tuz ilave edip bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpın. Çırpma işleminden sonra 1 buçuk su bardağı un ekleyip, hamurdan akışkan ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çarpıyoruz. Daha sonra yıkayıp kurutup  doğradığımız bol çeşitli otları hazırlanan krep hamurunun içine ekleyip, tüm malzemeleri birlikte son kez çarpıyoruz.

Bol Yeşillikli Otlu Krepin Pişirilmesi

Tüm hazırlıklar tamamlanıp krep harcı hazırlandıktan sonra ocağı açıp krep yapımı için uygun olan bir tavayı tabanını biraz yağlayarak işitiyoruz. Hazırlamış olduğumuz bol yeşillikli otlu krep hamurundan bir kepçenin yarısı kadar alıp, tavanın tam ortasına döküyoruz.

Tavayı geriye doğru bir hareketle sağa sola hareket ettirip bir daire çizerek eşit şekilde karışımı yayıyoruz. Orta ateş üzerinde bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını da pişiriyoruz. Özellikle karışımın tavada eşit dağılmasına ve ince olmasına yardımcı olması için kepçenin arka kısmandan da faydalanabilirsiniz.

Topaklanmış bölgelerdekini dağıtarak tam yuvarlak bir krep olması için tavaya yeni konulduğunda müdahale edip krepin güzel görünmesi için  özen gösteriyoruz. İki tarafında güzelce pişen bol yeşillikli otlu krepleri tavada alıp direkt soğutmadan servis yapıyoruz. Çayla ve peynirle müthiş bir kombin olan bu krepleri afiyetle yiyebilirsiniz.

 

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.