Mükellef Kahvaltılkarın Olamazsa Olamazı Biberli Yumurta Nasıl Yapılır? Biberli Yumurta Malzemeleri Nelerdir?

Mükellef Kahvaltılkarın Olamazsa Olamazı Biberli Yumurta Nasıl Yapılır? Biberli Yumurta Malzemeleri Nelerdir?

Kahvaltılarda hem doyurucu hem de ketojenik kahvaltılıklar arayanlara müthiş bir lezzet tanıtıyoruz. Ketojenik diyet zayıflamaya yardımcı oluyor ve kanser, epilepsi, Alzheimer, diyabet gibi hastalıkları önlüyor. Hem damağınıza hitap eden hem de sağlığınızı koruyabileceğiniz ketojenik kahvaltılıklar nelerdir? İşte kahvaltı önerileri…

Sağlıklı beslenmek pek çoğunuzun isteği diyetin özünde yüksek ya da düşük karbonhidrat ve biraz da protein ağırlıklı beslenme yer alıyor ketojenik diyet doğru uyguladığınızda olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için en güzel kahvaltı tarifleri nelerdir?

Biberli yumurta tarifi

Ketojenik kahvaltının olmazsa olmazı biberli yumurta tarifi tam size göre. Hem pratik hem hazırlanışı ve lezzeti ile seveceğiniz bir tarif. Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi haline gelecek bu tarif için gerekli malzemeler ise şöyle;

  • 2 adet yumurta
  • 1 kase doğranmış dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz

Hazırlanışı

Ketojenik bir kahvaltı için vazgeçilmez olan biber ve yumurtanın yapımında öncelikli olarak pişirme tavanızı ocağa alın ve içerisinde tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra doğradığınız biberleri tavaya aktarın ve biberleri soluncaya dek pişirin. O sırada tereyağının kararmamasına ve yanmamasına özen gösterin. Yumurtalarınızı kırın ve çırpın. Üzerine tuzu ekleyin. Biberlerin üzerine çırptığınız yumurtaları ilave edin ve tavanın kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık seviyeye alın. Yumurtanın kavrulmasını önlemek ve buharda pişirmek için birkaç dakika bu ısıda pişmesini sağlayın ve kapağını açmayın. Yumurtanın akları beyazladıktan sonra yumurtanız yenmek için hazır olacaktır.

Pişirme işleminde dikkat! ketojenik diyet uygulayanların tereyağı ve Hindistan cevizi yağı hatta zeytinyağı ile çiğ olarak bu tarife uygulayabilmesi mümkündür. Zeytinyağını pişirmeyin. Tüketim ve lezzet açısından bu durum hiç iyi olmayacaktır. Ayçiçek yağı ve kanola gibi tohum yağlarını kullanmanın bu diyette yasak olduğunu unutmamalısınız. Bu tarifi isterseniz haşlanmış ıspanak veya pazı gibi sebzelerle de uygulayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.