Nefis Fırında Karnabahar Graten Nasıl Yapılır? Fırında Karnabahar Graten Malzemeleri

Nefis Fırında Karnabahar Graten Nasıl Yapılır? Fırında Karnabahar Graten Malzemeleri

Karnabahar kış sebzeleri arasında oldukça yaygın olan ve besleyici değeri fazla olan bir sebzedir. Farklı şekillerde yemeği pişirilir. Sulu yemeği, köftesi, salatası ve kısırı gibi çeşitlendirilen birçok yapılış şekli mevcuttur. İşte karnabahar graten tarifi...

Karnabahar graten tarifinde ise; kaşar peyniri, süt ve un ile aynı börek gibi bir karnabahar yemeği çeşidi ortaya çıkar. Oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli olan karnabahar graten tarifi içerdiği az malzemesiyle de mutfakların baş tacı olacaktır. Yapılışı ve malzemelerini ayrıntılı bir şekilde sizlere paylaşmaya çalıştık. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı;

Öncelikle karnabaharı biraz bölerek az suda haşlayalım. Haşlanan karnabaharı süzgece alalım ki suyu aksın. Ayrı küçük bir tencereye tereyağımızı alalım. Eritelim ve içine unumuzu katalım. Unun hafif rengi dönene ve kokusu çıkana kadar tereyağı ile kavuralım. Sonra üzerine bir su bardağı sütümüzü katalım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşan beşamel sosumuzun altını kapatalım ve kenara alalım. 

Haşlanan karnabaharları küçük küçük parçalayarak fırın tepsisi yada borcama alalım. Üzerine hazırladığımız beşamel sosumuzu katalım. Tuz ve karabiberi de ekleyelim. Beşamel sos eklenmiş karnabaharımızı güzelce karıştıralım.

Daha önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişirelim. Fırından almaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edelim. Kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutalım. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edelim.

Püf Noktası;

Karnabaharı mutlaka iyi haşlayalım. Çiğ kalan karnabaharın tadı hoş olmayacaktır. Fırının mutlaka orta gözüne karnabaharımızı yerleştirelim. Dikkat ederek pişirelim. Çok hafif ve bir o kadar da lezzetli bir tarif olan karnabahar graten ana yemeklerin yanında sunulan pratik bir tariftir. 

 Servis Önerisi;

Karnabahar graten pratik ve lezzetli bir tarif olarak ana yemeklerin yanına çok yakışan bir öğündür. Et yemekleri ve pilav, makarna gibi yemeklerle de servis edilebilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.