Nor Peynirli Biber Nedir, Nasıl Yapılır? Nor '' lor peyniri '' Peynirli Biber Tarifi...

Nor Peynirli Biber Nedir, Nasıl Yapılır? Nor '' lor peyniri '' Peynirli Biber Tarifi...

Sizlere Trakya'nın vazgeçilmez yemeği ve çok sevilen yaz aylarının olmazsa olmazı olan norlu biber tarifini vereceğiz.

Trakya'da yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olup günün her öğününde severek tüketilir. Özellikle yerli biber ve ev yapımı nor ile yapılırsa tadına doyum olmaz. Aynı zamanda çok pratik, oldukça kolay ve bütçe olarak çok düşük bir kahvaltı tarifidir. Ani misafirler için tercih edebileceğiniz çok lezzetli bir yemektir mutlaka ve mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. 

Malzemeler;

  • 5 adet Yeşil Biber
  • 200 gram Nor (lor peyniri veya kesik olarak da bilinir)
  • Sıvı yağ
  • 2 adet Domates (tercihe bağlı)

Yapılışı;

Öncelikle biberlerimizi küçük küçük doğramakla başlıyoruz. Doğradığımız biberleri tavaya alıyoruz üzerine sıvı yağımızı koyup biberlerimizi yavaş yavaş kavurmaya başlıyoruz. Biberlerimizin rengi döndükten sonra ateşten alıp ılımasını bekliyoruz. İsteğe bağlı olarak ateşten almadan önce küçük küçük doğranan domatesler eklenip domateslerin suyu çekene kavurulabilir.

Ilıyan biberlerimizin üzerine nor eklenir ve karıştırılır. Bu kadar basit olup çok lezzetli bir yemektir. Yanına kesinlikle ve kesinlikle ay aylarımızın vazgeçilmez meyvesi olan karpuzu tavsiye ederim. Buz gibi karpuzla servis yapmanızı öneririm.  Acı sevenler içerisine birkaç adet acı biber doğrayıp da tarifi aynı şekilde uygulayabilir bu şekilde de çok lezzetli oluyor. Yukarıda tarifini verdiğim domatesli norlu biberde çok lezzetli olup tam ekmek banıp yenecek bir yemek oluyor.  
 

Ev Yapımı Nor Tarifi;

Market norlarının aksine oldukça lezzetli ve oldukça kolay olan ev yapımı nor tarifi vereceğim size. Bu tarifi ölçülerini küçülterek kalmış süt veya ekşimiş yoğurt veya kesilmiş sütleriniz ilede yapabilirsiniz. Kesinlikle lezzetinde bir eksiklik olmuyor.

Malzemeler;

  • 5 litre süt veya yoğurt
  • Bir yemek kaşığı tuz

 Bu tarifi süt veya yoğurt ilede yapabilirsiniz yapımı fark etmiyor her ikisinde de aynı tarifi kullanabilirsiniz.  Bu tarif ile peynir niyetine kullanabileceğiniz veya bebeklerinize korkmadan tükettirebileceğiniz bir nor elde edebilirsiniz.

Öncelikle süt veya yoğurdumuzu ateşe alıp içerisine bir yemek kaşığı tuzu koyuyoruz. Ve kısık ateşe alıp norumuzun başında beklemeye başlıyoruz. Bu nokta çok önemli çünkü eğer fazla kaynatırsak kuru bir nor elde ediliyor. Kaynamaya başlayan süt veya yoğurdumuz tam dibe çökmeye başladığı an ateşimizi kapatıyoruz ve kaynattığımız süt veya yoğurdu bir gece dinlenmeye alıyoruz böyle yapınca daha fazla nor elde ediyoruz.

Bir gece beklettiğimiz norumuzu temiz bir beze döküp bezin ağzını bağlayıp bir gece süzülmesini bekliyoruz. Bir gece süzüldükten sonra artık norumuz hazır afiyetle yükleyebilirsiniz. Zevke bağlı olarak tuzlayıp veya tuzlamadan dolaba kaldırabilirsiniz. Norunuzu istediğiniz ölçülerde bölüp buzlukta dasaklayabilirsiniz. Kavurduğunuz sıcak biberlerin üstüne buzluktan çıkardığınız noru üstüne koyduğunuzda çok kısa bir sürede norunuz eski haline gelmektedir ve tadında hiçbir değişiklik olmamaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.