Özel Bir Omlet Sizleri Bekliyor! Frittata ( İtalyan Omleti) Nasıl Yapılır?Frittata ( İtalyan Omleti) Tarifi

Özel Bir Omlet Sizleri Bekliyor! Frittata ( İtalyan Omleti) Nasıl Yapılır?Frittata ( İtalyan Omleti) Tarifi

Denedikten sonra kahvaltılarınızın vazgeçilmezi haline gelecek Frittata yani İtalyan Omleti hem doyuruculuğu hem pratik tarifi hem de lezzeti ile sizin ve ailenizin gözdesi olmaya aday gibi görünüyor.

Pazar kahvaltılarınızın baş köşesine kurulacak olan Frittata'nın diğer adı kabarık omlet. Omlet yapmanın sanat olduğu şüphesiz. Binbir çeşit omletin içerisinden İtalyan omleti ilk sıralarda yer alıyor. Siz de omletsiz kahvaltı düşünülemez diyenlerdenseniz buyurun tarife. İşte Frittata tarifi.

Frittata (İtalyan Omleti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta,
  • 2 adet tercihe göre küçük yada orta boy patates,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 8 adet orta boy kültür mantarı (taze olmasına dikkat edelim),
  • 200 gram ıspanak (yaklaşık 15 dal ediyor),
  • 4 adet kurutulmuş domates (kurutulmuş domates yoksadomatesleri doğrayarak fırında yada mikrodalgada kurutabilirsiniz),
  • 8 adet çeri domates,
  • Bir bağın 4 te 1 i kadar maydanoz,
  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
  • Yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı nane 

Frittata (İtalyan Omleti) Tarifi Nasıl Yapılır?

Kek gibi kabaracak oldukça doyurucu İtalyan Omletimiz için öncelikle kabuğunu soymuş olduğunuz kuru soğanınızı piyazlık bir şekilde doğrayın. Ardından patatesleri dörde bölün ve bu parçaları da ince ince doğrayın. 
Ayıklamış olduğunuz maydanozları ince ince doğrayın. Kurutulmuş domateslerinizi ince uzun şeritler şeklinde doğrayın. Temizlemiş olduğunuz mantarları da kalın olmayacak şekilde doğrayın. Sirkeli suda beklettikten sonra bol su ile yıkayıp kuruladığınız ıspanakları elinizle ufak ufak parçalayın.

Kulbu olmayan ve fırına girebilecek boyuttaki bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Önceden hazırladığımız doğranmış soğanları ve ince ince kıydığımız patatesleri yavaşla pembeleşinceye kadar çevirin. Ardından mantar ve kurutulmuş domatesi de katarak 2-3 dakika kadar daha soteleyin.

Daha sonra ıspanakları ve çeri domatesleri bütün halinde ilave edin. Ayrı bir kâsede yumurtaları tuz, karabiber ve maydonozları ekleyerek iyice çırpın. Fırını 200 derecede ısınmaya alın.

Çarptığınız yumurtaları tavada sotelenen karışımınıza ekleyin, karışımın tavada eşit olarak dağılmasını ve çeri domateslerin üst kısma gelmesine dikkat edin. İsteğinize göre bu aşamada en üst katmana beyaz peynir serpebilirsiniz.

İtalyan omletinizi önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırınınızda 5 yada 8 dakika kadar pişirin. Baktığınız da kabarmış bir halde olmadı gerekiyor. Fırından çıkarıp servis tabağına aldığınız Frittata yani İtalyan omletini üçgen bir formda dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.