Pancarla Ne Yapabilirim Diyenlere Çorba Tarifi! Kırmızı Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Pancarla Ne Yapabilirim Diyenlere Çorba Tarifi! Kırmızı Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Daha önce denemediğiniz bir çorba tarifi sizlerle. Evinizde bulunan kırmızı pancarı değerlendirmek istiyorsanız çorba yapabilirsiniz. Çorbanın lezzetinden önce rengi sizleri etkileyecek. İşte kırmızı pancar çorbasının pratik tarifi…

Kırmızı pancarı farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kırmızı pancarla çorba yapabilirsiniz. Başta size garip gelse de kırmızı pancar çorbasının hem rengi hem de lezzeti sizleri etkileyecektir. Dilerseniz çorbanızın yapımında çeşitli sebzelerden yardım alabilir ve çorbanızı daha da lezzetlendirebilirsiniz. Pratik ve lezzetli kırmızı pancar çorbası nasıl yapılır, işte tarifi.

Kırmızı Pancar Çorbası Malzemeleri

Kırmızı pancar çorbası nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır? Kırmızı pancarı özellikle mevsimi geldiğinde mutfaklarda sıklıkla kullanırsınız. Çeşitli şekillerde kullanabileceğiniz kırmızı pancarı çorba yapımında da tercih edebilirsiniz. Havuç ve patatesle lezzetlendireceğiniz çorba bu tarifle ortalama 5 kişilik çıkmaktadır. Çorbanın pişirme süresi ise 20 - 25 dakikadır. Çorba için gerekli malzemeler:

  • 2 adet pancar (ne çok büyük ne çok küçük olmalı)
  • 1 adet orta boy havuç 
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 buçuk litre sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorbanızın rengi ve lezzeti için kırmızı mercimek kullanabilirsiniz. Aynı zamanda karnabahar sevenler çorbada karnabahar da kullanabilir. 

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi

Kırmızı pancar çorbası nasıl yapılır? Çorbanın yapımı için öncelikle tencereye zeytinyağını alın. Yağ ısındıktan sonra küp küp doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın. Pancar, havuç ve patatesleri de soyduktan sonra dilediğiniz gibi doğrayarak tencereye alın. 3 dakika kadar tüm malzemeleri kavurun. Pancar rengini diğer sebzelere vermeye başladığında 1 buçuk litre sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte çorbayı pişmeye bırakın.

Tüm sebzeler yumuşadığında çorbanın tuzunu ilave edin. Dilerseniz farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Birkaç dakika daha pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın ve blender yardımıyla tüm sebzeleri ezin. Çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirdikten sonra eğer kıvamı koyu geliyorsa kaynamış su ilave ederek biraz daha kaynatabilirsiniz. Blender sonrasında 10 dakika kadar kaynatın ve artık çorbanız servise hazır.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.