Pekmezli Kaçamak Nasıl Yapılır? İşte Pekmezli Kaçamak Tarifi

Pekmezli Kaçamak Nasıl Yapılır? İşte Pekmezli Kaçamak Tarifi

Pekmezli kaçamak Rumeli mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Farklı kullanım şekilleri ve tarifleri de vardır bu kullanımlar arasında en yaygın ve en lezzetli olanı pekmezli kaçamaktır.

Pekmezli kaçamak Kırklareli Balkan köylerinde özellikle de Balkan ve Kafkasya göçmenlerinin sıklıkla yaptığı bir lezzettir. Mamaliga olarak da bilinen bu lezzet Edirne, Çanakkale ve Denizli gibi şehirlerimizde de oldukça ünlü bir yemektir.

Kahvaltıda Pekmezli Kaçamak Tarifi

Türk halkı yemek yemeye oldukça düşkündür çeşit çeşit hazırlanmış akşam yemekleri, sevdiklerimizle bir araya gelinen beş çayları, tüm ailenin toplandığı kahvaltı sofraları gibi. Kahvaltı kültürü Türk halkı için çok önemlidir özellikle Pazar kahvaltıları ayrı bir özen gösterilen ve geleneksel hale gelmiş bir aktivitedir. Tabi bunun yanında her zaman farklı lezzetlerde aramaktadırlar.

Bizde bu sebeple çok beğeneceğinize emin olduğumuz sevdiklerinizle birlikte olduğunuz kahvaltı sofralarını süsleyecek bir tarifle geldik.  Kahvaltı sofralarınıza harika bir lezzet katacak Edirne’nin yöresel lezzetlerinden olan biri olan pekmez ve mısır ununun birleşmesiyle meydana gelen harika bir tadı olan pekmezli kaçamak çok beğeneceğiniz bir lezzet olacaktır.

Dilerseniz diğer öğünlerde de severek tüketebilirsiniz. Doğru şekilde ve malzeme ölçülerine uyulduğu sürece harika bir sonuç elde edeceksiniz. Farklı lezzetleri her zaman yerinde yiyebilmek mümkün olmayabilir ama lezzeti evimize getirmek mümkün o halde başlayalım. Vazgeçilmez lezzetiniz olacağına eminiz şimdi tarife geçelim.

Malzemeler:  

  • Yarım bardak mısır unu
  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pekmez

Pekmezli Kaçamak Tarifinin Yapılışı:

İlk olarak orta boy bir tencerede su ve tuzu kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra suyu kenara alıyoruz daha sonra içine azar azar mısır unu ilave ediyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz tahta kaşıkla karıştırmaya dikkat etmelisiniz. Bu işlemden sonra tencereyi tekrar kısık ateşte ocağa alın ve muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Pişirirken dibinin tutmaması için karıştırmayı unutmayın.

Pişen pekmezli kaçamağı servis edeceğiniz tabağa alın ve tahta kaşık yardımıyla orta kısmına delikler açın. Başka bir kapta tereyağını eritin ve erittiğiniz tereyağını pekmezli kaçamağın üzerinde gezdirdikten sonra pekmezi de aynı şekilde gezdirin ve işte pekmezli kaçamağınız hazır artık afiyetle yeme kısmına geçebilirsiniz. Biz tarifimizde pekmez kullanmayı tercih ettik sizler isteğe göre üzerine farklı malzemelerde ekleyebilirsiniz.

Pekmezli kaçamak tarifinin püf noktaları:

Tarifinizi daha lezzetli hale getirmek için tarife uymalı ve anlatıldığı şekilde yapmalısınız. Ölçülere dikkat etmeli, karıştırılması kolay ve yapışmayacak bir tencere kullanmanız işinizi daha kolay bir hale getirecektir çok yüksek dereceli ateş yerine daha kısık ayarlı bir ateş seviyesinde yapmalısınız. Demir kaşık yerine tahta kaşık kullanmalı, topaklanmaması ve çiğ kalmamasına dikkat ederek pişirme sırasında sıklıkla karıştırmalısınız. Soğuduğuna eriyen tereyağı donabileceği için sıcak tüketmelisiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.