Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olacak Leziz Pişi Tarifi

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olacak Leziz Pişi Tarifi

Kahvaltıların gözdesi haline gelen pişiye kim hayır diyebilir ki? Herkesin bayılarak yiyeceği geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alan pişi ile hafta sonu sofralarınızı daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Eşsiz lezzeti ile severek tüketilen pişi yaparken en önemli ayrıntı ise puf puf olması ve yağ çekmeyen bir hamur olmasıdır. Pişi yapmak isteyen kişiler için leziz pişinin püf noktaları...

Kahvaltı sofralarında çayın yanına harika bir seçenek olacak pişi eşsiz bir sofranın baş tacı olabilir. Herkesin severek yediği pişiyi hazırlamak ise bazen hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Bol yağda kızarması ve hamur olması sebebi ile yapım ve pişirme aşaması çok riskli. Ancak pişiyi tam kıvamında hazırlamanın bazı tüyoları var. Eğer bu tüyolara dikkat edilirse harika bir kahvaltı geçirmeye şimdiden hazır olun.

Pişi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Pişi için gerekli olan malzemeler şu şekildedir:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya ya da yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un (unun kalitesi ve markasına göre miktarı değişebilir, hafif ele yapışan bir hamur elde edilmelidir)

Pişi Nasıl Yapılır?

Pişi yapmak için ilk olarak bir paket kuru maya ya da yarım paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker ve 2 su bardağı ılık su derin bir kabın içine alınır ve malzemeler güzel bir şekilde karıştırılır. 2 dakika boyunca karıştırıldıktan sonra karışım biraz köpürmüş hale gelmiş olacaktır. Daha sonra 5 su bardağı un yavaş yavaş elenerek karışımın içerisine ilave edilir.

Sonrasında karışımın içine 2 tatlı kaşığı kadar tuz eklenir (damak zevkinize göre tuz miktarını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.) Daha sonrasında ise bu karışıma 3 tatlı kaşığı kadar elma ya da üzüm sirkesi eklenir. Hamur güzel bir şekilde yoğurulur ve üzeri bezle kapatılıp uygun bir yere konularak 20 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.

20 dakika hamurun mayalanması için gayet yeterli bir süredir. Daha sonra mayalanmış olan hamur tezgaha alınır ve biraz daha yoğrulur. Ardından hamur, büyük bir beze haline getirilir. Daha sonra merdane ya da oklava yardımı ile açılır. Açılan hamur eşit bir şekilde dilimlenir. Uygun bir tencereye sıvı yağ konur. Yağ ısındıktan sonra pişiler kısık ateşte pişene kadar kızartılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.