Pizza Tadında Şahane Omlet Tarifi

Pizza Tadında Şahane Omlet Tarifi

Pazar kahvaltılarına değişiklik arayanların denemesi gereken muhteşem bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Denenmesi gereken Pizza Tadında Şahane Omlet yapılışı ve içerdiği malzemeleriyle oldukça pratik ve lezzetli bir kahvaltılıktır.

Yumurta sevmeyenlerin bile yemek isteyeceği bu kahvaltılık eşsiz kahvaltılarınızın başköşesinde yer alacaktır. Tabanı pizza tabanı olmayan domateslerden yapılan şahane omlet; salam, sosis ve kaşar peyniriyle tam bir pizza tadı sunuyor. Pizzadan farksız tadı ve bir o kadar hafifliğiyle tercih edeceğiniz şahane omlet tarifi; farklı tatlar arayanlara birebirdir.

Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet küçük boy sosis
  • 4 adet orta boyda dilimlenmiş salam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı

Geniş tabanlı bir tavayı ocağın üzerine alalım. Öncelikle domateslerin kabuklarını soyalım. Kabukları soyulmuş domatesleri halkalar halinde keselim ve tavaya dizelim. Diğer yandan yeşilbiberleri küçük küçük halkalar şeklinde doğrayalım. Ocağın altını orta ateşte açalım. Domateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin ilavesi yapalım. Sarımsağı üzerine rendeleyelim. Domatesleri arkalı önlü çevirerek suyunu salmasını sağlayalım. Doğradığımız yeşil sivri biberleri domateslerin aralarına gelecek şekilde ekleyelim. Kısık ateşte pişirmeye devam edelim.

Bir yandan kaşar peynirimizi rendeleyelim ve kenar alalım. 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri omlet için yeterli olacaktır. Sosis ve salamları da istenen boyutlarda keselim ve kenara alalım. Pişen domates ve biberlerin üzerlerine yumurtaları kıralım ve aynı anda 1 yemek kaşığı sütünü de katalım. Tuzunu da ilave edelim. Çok fazla dağıtmadan yumurtaları biraz karıştıralım. Ocağın altını açalım. Yumurtaların üzerlerine doğranmış sosis ve salamları karışık bir şekilde dizelim. Omlet pişirir gibi pişirme yapalım. Sosis ve salamlar biraz piştikten sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesini ilave edelim. Peynirler eridikten sonra ocağın altını kapatalım. Kekik ve pul biber ilavesiyle tamamlanan omletimiz servise hazırdır. Afiyet olsun

Püf Noktası

Domatesleriniz çok sulu olmasın. Sulu domates çabuk dağılacaktır. Sarımsak ilavesini mutlaka yapın. Omletinize çok hoş bir aroma katacaktır. Öncelikle kısık ateşte daha sonra normal ateşte pişirmeye özen gösterin. Tavanızın alt tabanı mutlaka geniş olsun. Rahat bir şekilde omletimizi pişirmek için yeteri kadar alan olmalıdır. Yeşilbiberlerinizi mutlaka tatlı seçin. Yumurtaları kırdıktan sonra çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.

Servis Önerisi

Pizza tadında şahane omlet tarifimiz doyurucu bir kahvaltılıktır. Yanında peynir, zeytin gibi hafif kahvaltılıklarla servis edebilirsiniz. Yanında mutlaka bir bardak demli çay ve bir dilim kızarmış ekmeğiniz bulunsun. Afiyet olsun.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.