Protein Deposu Lezzetli Körili ve Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Körili ve Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Protein Deposu Lezzetli Körili ve Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Körili ve Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Yaz ve kış aylarında yapılabilen bu eşsiz lezzetli körili ve mantarlı tavuk sote protein açısından son derece zengin bir yemek çeşididir. Yapılışı son derece basit ve zahmetsiz olmasından dolayı sıklıkla tercih edilir. İşte Muhteşem tadı ile mantar sote tarifi...

Kolay bir şekilde zengin bir menü haline de gelebilir. Ani gelen misafirlere eşsiz bir lezzet ve doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.

Körili Ve Mantarlı Tavuk Sote İçin Gerekli Olan Malzeme Listesi

  • Yarım kilo tavuk fleto
  • 250 gr kadar kültür mantarı
  • Bir baş kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak
  • Bir adet domates
  • Bir yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Tuz, köri, karabiber, kırmızı toz biber

Körili Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı

Körili mantarlı tavuk sote yapmak için öncelikli olarak derin bir kaba kültür mantarları alınır. Üzerindeki toprak ve yabancı maddelerin çabuk ayrışması için kabın içerisine ılık su koyulur ve bir miktar bekletilir. Diğer yandan ise tavuk fletoları küçük küçük ve küp şeklinde doğranır. Ardından bir baş kuru soğan yemeklik boyutlarda doğranarak kenara alınır. Tencere içine öncelikli olarak küp küp doğranmış olan tavuklar eklenir. Tavuklar eklendikten yaklaşık olarak beş dakika sonrasında sulanacak ve suyunu geri çekecektir. Suyunu çekmeye yakın olarak bir baş kuru soğan ilave edilir ve güzel bir şekilde karıştırılır.

Bu aşamada ise sarımsaklar ezilerek tencere içine dâhil edilir. Soğanlar pembeleşene kadar pişirme işlemine devam edilir. Bu arada ara ara karıştırılarak eşit bir şekilde kavrulması sağlanır. Suda bekleyen mantarları elimiz ile bir güzel temizledikten sonra. Jülyen bir şekilde doğrayalım. Çok küçük olmamasına dikkat edelim. Yemek sırasında mantarların lezzetinin dişe gelmesi için bu safha önemlidir. Mantarlar da bir miktar sulanıp suyunu çektikten sonra domates salçası ilave edilir.

Bir yandan da küp küp doğranan domatesler tencere içine eklenir. Köri başta olmak üzere diğer baharatlar da tencere içine dâhil edilir. Mantarların suyu çektikten sonra ise yemeğin altı kapatılır. Yemek piştikten ve altı kapatıldıktan sonra bir müddet dinlendirilmesi yemeğin lezzetine lezzet katacaktır. 

Körili Ve Mantarlı Tavuk Sote Menusu

Körili ve mantarlı tavuk sotemizi yaptık. Yemeğiniz dinleniyor. Artık sıra bu yemeği bir menü haline getirmeye geldi. Yemeğimiz dinlenirken bir yandan da enfes tereyağı ile kavrulmuş bir pirinç pilavı yapabiliriz. İçerisine ekleyeceğimiz mısır taneleri ya da önceden haşlanmış nohut ile pilava renk katabiliriz.

Pilav ve sote yanına ise isterseniz güzel bir cacık isterseniz de mevsiminde taze olarak bulunan mevsim salatası tarzı bir salata hazırlayarak bol proteinli menüyü daha da zengin hale getirebilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti şimdiye kadar denemediyseniz en kısa zamanda mutlaka denemeniz şiddetle tavsiye edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.