Rengine ve Lezzetine Hayran Kalacağınız Ayva Tatlısı! Ayva Tatlısının Püf Noktası Ne?

Rengine ve Lezzetine Hayran Kalacağınız Ayva Tatlısı! Ayva Tatlısının Püf Noktası Ne?

Ayva tatlısı, ayva mevsimi geldiğinde sıklıkla yapılan bir tatlı. Ayva tatlısı lezzetli bir tatlı olsa da tatlının kıvamını tutturmak her zaman mümkün değil. Daha önce ayva tatlısı için farklı tarifler denediyseniz ve bir türlü istediğiniz gibi bir tatlı yapamadıysanız bu tarif tam da size göre. İşte ayva tatlısının püf noktaları…

Ayva tatlısına istediğiniz rengi veremiyorsanız, tatlının kıvamını tutturmakta zorlanıyorsanız bu tarifle artık istediğiniz lezzetli tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Tatlandırıcı ve renklendirici kullanmadan doğal kırmızı renkteki ayva tatlısının püf noktası ne? Ayva tatlısının lezzetini bozmadan doğal kırmızı renkte tatlı yapmak istiyorsanız küçük bir miktar pancar kullanmanız yeterli olacaktır. Aynı zamanda kullandığınız ayva sayısının iki katı ayva çekirdeği kullanmalısınız. Eğer 3 adet ayva kullanıyorsanız 6 adet ayva çekirdeği kullanmanız gerekecek.

Ayva Tatlısı Malzemeleri

Ayva tatlısı yapımında kullanmanız gereken malzemeler oldukça basit. Ayva tatlısının püf noktası ne? Kırmızı renkteki ayva tatlısı için gerekli malzemeler:

  • 3 adet orta boy ayva 
  • 6 adet ayva çekirdeği 
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker 
  • 1 buçuk su bardağı su 
  • 3 adet çubuk tarçın 
  • 6 adet karanfil
  • Büyük boy pancarın çeyrek dilimi 

Ayva tatlısının üzeri için gerekli malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kaymak 
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı

Yukarıdaki malzemelerle 6 porsiyon ayva tatlısı hazırlanır. Tatlının pişirme süresi ortalama 2 saattir.

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva tatlısının püf noktası ne, ayva tatlısı nasıl yapılır? Öncelikle ayvaları yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından ayvaları ikiye bölün ve ayvanın ortasını bir bıçak ya da kaşık yardımıyla alın. 6 adet çekirdeği kenara ayırdıktan sonra ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz. Ayvaları tencereye dizdikten sonra kestiğiniz pancarın kabuğunu soyup dilimleyin.

Pancar dilimlerini, karanfilleri, ayva çekirdeklerini ve tarçını da düzenli bir şekilde tencereye yerleştirin. Ayvaların üzerine yarım çay bardağı şeker ilave edin. Suyu ilave edin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. İlk kaynamanın ardından ocağı kısın ve pişirmeye devam edin. Kapağı kapalı tencereyi 2 saate yakın pişirin. 1 buçuk saat sonra kapağı alın. Böylelikle şerbetin kıvam alması sağlanır. Ayvalar piştikten sonra kenara alın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Artık tatlınızı kaymak ve Antep fıstığıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.