Sofralarınızda Baklaya Yer Açın! Zeytinyağlı Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

Sofralarınızda Baklaya Yer Açın! Zeytinyağlı Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

Sebze tüketmeyi seviyorsanız sofralarınızda bakla yemeğine yer açmalısınız. Bakla, mevsiminde tüketildiği zaman hem lezzetli hem de sağlıklı bir besindir. Zeytinyağlı olarak hazırlanan bakla yemeği ise eşsiz lezzetiyle sofralarda yer bulur. Peki, zeytinyağlı bakla yemeği nasıl yapılır? İşte bakla yemeğinin pratik tarifi…

Zeytinyağlı bakla yemeği yapmak oldukça kolay... Mevsiminde toplanan baklalarla hazırlayacağınız yemeği misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Yaz aylarında sıklıkla tüketilen bakla, serinletmesi için yoğurtla servis edilmektedir. Sizler de hazırladığınız yemeği yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz. 

Zeytinyağlı Bakla Yemeği İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Zeytinyağlı bakla yemeği nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır? İşte kolaylıkla hazırlayacağınız bakla yemeği için gerekli malzemeler:

  • 1 kilo taze bakla
  • 3 diş sarımsak (isteğe göre hiç kullanılmayabilir ya da az kullanılabilir)
  • 2 adet orta boy soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım limon suyu 
  • 1 küp şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu ya da maydanoz (yemeğin üzerini süslemek için)

Zeytinyağlı Bakla Yemeğinin Pratik Yapılışı

Zeytinyağlı bakla yemeği için öncelikle baklaları temizleyin, ayıklayın ve yıkayın. Baklalar kararacağı için limonlu suda bekletin. Böylelikle kararmasını önlemiş olursunuz. Bakla yemeği için soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları da ezerek küçük küçük doğrayın. Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek soğan ve sarımsakları kavurun.

Suyunu süzdüğünüz baklaları tencereye alın ve kavurun. Baklalar kavrulduktan sonra 4 su bardağı kaynamış sıcak su ilave edin. Kesme şeker ve tuzu ilave ederek yemeği pişmeye bırakın. Kalan zeytinyağını da yemeğin üzerine eşit olacak şekilde gezdirin. 25 dakika kadar pişirdiğiniz baklaları servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.