Sütlü Tatlı Sevenler İçin Fincan Tatlısı! Pratik Fincan Tatlısı Tarifi!

Sütlü Tatlı Sevenler İçin Fincan Tatlısı! Pratik Fincan Tatlısı Tarifi!

Sütlü tatlı seviyorsanız, pratik bir şekilde tatlı hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifle lezzetli bir tatlı hazırlamış olacaksınız. İşte pratik fincan tatlısı tarifi…

Tatlı çeşitleri arasında pek çok tatlı bulunuyor. Fakat genellikle tatlılar biraz zaman istiyor. Eğer çok vakit kaybetmek istemiyorsanız, pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi arayışı içindeyseniz pratik fincan tatlısı tarifi sizlerle! Sütlü tatlı sevenlerin de vazgeçemediği tatlının detayları…

Fincan Tatlısı Malzemeleri ve Ölçüsü

Pratik fincan tatlısı tarifi sayesinde çok kısa sürede lezzetli bir tatlı hazırlamış olacaksınız. Tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyerek misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. 5 dakikada malzemelerini hazırlayacağınız tatlıyı 15 dakikada pişirecek ve servis edebileceksiniz. Aşağıdaki ölçülerle ortalama 6 adet fincan tatlısı çıkmaktadır. İşte fincan tatlısı için gerekli malzemeler:

  • 2 litre süt
  • 2 kahve fincanı kadar un
  • 2 buçuk kahve fincanı şeker 
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu 
  • 6 adet çilek ya da muz dilimi (tatlının üzerini süslemek için)

Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi 

Pratik fincan tatlısı tarifi oldukça kolay… Bu tarifle evde kolaylıkla tatlınızı hazırlayabilirsiniz. Hafif ve lezzetli olan sütlü fincan tatlısı için öncelikle derin bir tencereye ihtiyacınız var. Tencereye sütü, unu ve şekeri ekleyerek sürekli karıştırmalısınız. Bu karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam etmelisiniz.

Tencerede pişirmekte olduğunuz muhallebi kaynamaya başladıktan sonra göz göz olur ve koyulaşır. Kıvam alan ve koyulaşan muhallebiye margarin eklemelisiniz. Eğer margarin yoksa aynı ölçüde tereyağı kullanabilirsiniz. Daha sonra vanilin de ekleyerek muhallebiyi ocaktan alabilirsiniz. Kahve fincanınızın üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde muhallebileri fincanlara paylaştırın. Fincanlardaki muhallebiler oda sıcaklığına geldiğinde artık buzdolabına koyabilirsiniz. Buzdolabına koyduğunuz muhallebiler en az 4 saat dolapta beklemelidir.

Soğuyan muhallebileri düz bir tepsiye ya da servis tabağına çıkartın. Muhallebileri fincandan çıkartırken acele etmenize gerek yok. Ağzı aşağı çevirdiğiniz fincandan muhallebi çıkacaktır. Çıkardığınız muhallebileri hindistan cevizine bulayın ve servis tabaklarına alın. Tatlınızı servis ederken tatlının üzerine çilek ya da muz dilimleri koyabilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.