Tam Kıvamında Su Muhallebisi! Su Muhallebisi Malzeme Ölçüleri Nedir?

Tam Kıvamında Su Muhallebisi! Su Muhallebisi Malzeme Ölçüleri Nedir?

Daha önce adını duyduğunuz fakat tatmadığınız bir tatlı. Su muhallebisi aslında oldukça lezzetli bir tatlı… Gül suyu ve pudra şekeriyle hazırlanan su muhallebisinin pratik tarifi burada…

Su muhallebisi nasıl yapılır? Su muhallebisi malzeme ölçüleri nedir? Su muhallebisi oldukça hafif bir tatlıdır. Tatlının yapımı zor değildir fakat dikkat ister. Su muhallebisinin yapımında doğru ölçüler kullanılmalıdır. Eğer muhallebi ölçüleri doğru ayarlanmazsa muhallebinin kıvamı tutmaz. 

Su Muhallebisi Malzemeleri ve Ölçüleri

Çok eski bir lezzet olan su muhallebisi aslında çoğu insanın çocukluğunda kalan bir lezzet. Şimdi ise bu tarifle o lezzeti yeniden hatırlayabilirsiniz. Yemek sonrasında rahatlıkla tüketebileceğiniz su muhallebisi oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı. Su muhallebisi malzeme ölçüleri nedir, hangi malzemeler kullanılır? 

  • 2 buçuk su bardağı su 
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır)
  • 4 yemek kaşığı şeker 
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 su bardağı gelincik ya da kızılcık şerbeti (sos için)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (sos için)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)

Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Su muhallebisi malzeme ölçüleri nedir? 5 kişilik su muhallebisi için yukarıdaki ölçüler yeterlidir. Tatlı için öncelikle bir tencereye nişastayı alın. Yavaş yavaş sütten ekleyin ve sürekli karıştırın. Su ve toz şekeri sırayla ilave edin. Tenceredeki malzemeler kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Tatlının topaklanmaması önemli...

Tenceredeki tatlı kıvam alana kadar kısık ateşte pişirilir. Pişirme işleminin sonuna doğru tencereye gül suyu ilave edilir. Tenceredeki tatlı kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır. Muhallebiyi koyacağınız servis kabının içerisine su tutun ve kaptaki fazla suyu dökün. Daha sonra muhallebiyi kabın içerisine alın ve oda sıcaklığında ısıya gelene kadar bekletin. Tatlının sosu için küçük bir tavada ya da tencerede şerbetle birlikte nişastayı karıştırın.

Sos kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine eşit miktarda dağıtın. Tatlınızın soğuması ve kıvam alması için 2 saate yakın buzdolabında bekletin. Tatlınızı servis ederken pudra şekeri kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.