Tatlı İsteğinizi Bastıracak Un Helvası Tarifi! Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Tatlı İsteğinizi Bastıracak Un Helvası Tarifi! Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Tatlı isteğinizi bastıracak un helvası yapımı oldukça kolay. Evde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız un helvasını sütle hazırlayarak daha lezzetli yapabilirsiniz. Sütlü un helvası, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. İşte sütlü un helvasının tarifi…

Un helvası sıklıkla yapılan bir tatlı. Kolay yapılabilmesi ve lezzetli olmasıyla tercih edilen tatlının kıvamını tutturmak her zaman kolay olmuyor. Un helvası için gerekli malzemeler evinizde bulunan malzemelerdir. Basit gibi görünse de aslında kıvamı tutturulması zor bir tatlıdır. Bu tarifle çok kolay bir şekilde tam kıvamında un helvası hazırlayabilirsiniz. Sütlü un helvası nasıl yapılır, işte tarifi!

Sütlü Un Helvası Malzemeleri

Un helvası için genellikle süt kullanılmakta. Süt, un helvasının kıvamını arttırmakta ve tatlıya lezzet katmakta… Evinizde bulunan malzemelerle çok kolay bir şekilde kıvamında sütlü un helvası hazırlayabilirsiniz. Verilen tarifle ortalama 5 kişilik tatlı hazırlamış olursunuz. Tatlının hazırlama süresi 20 dakika sürerken tatlının pişirme süresi ise 45 dakika sürmektedir. Sütlü un helvası nasıl yapılır, hangi malzemelerle yapılır?

  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 150 gram tereyağı 
  • 1 su bardağı ceviz içi (üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın (üzeri için)

Sütlü Un Helvası Tarifi

Sütlü un helvası nasıl yapılır? Sütlü un helvasının renginin koyu olmasını istiyorsanız aynı zamanda kıvamını almış bir helva yapmak istiyorsanız uzun süre pişirmeniz gerekecek. Tatlının yapımı için tencerenin içine sütü ve şekeri alın.

Kısık ateşte karıştırmaya başlayın. Şeker eridikten sonra hazırladığınız bu şerbeti kenara alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tavanın içinde tereyağını eritin. Eriyen yağın içine unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Un renk alana kadar kavurmaya devam edin. Un kavrulduktan sonra hazırladığınız şerbeti azar azar ilave edin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Un, şerbeti çekip toparlanmaya başlayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Ardından 1 su bardağı dövülmüş ceviz içini ekleyerek ocaktan alın. Kaşıkla, dondurma kaşığıyla ya da fincanla dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Şekil verdiğiniz tatlıyı servis tabaklarına alın. Ceviz içi ve tarçınla süsleyerek tatlınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.