Tavuklu Nohutlu Pilav  Nasıl Yapılır? Muhteşem ve doyurucu lezzeti ile Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

Tavuklu Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? Muhteşem ve doyurucu lezzeti ile Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

Pilav Türk mutfağının en önemli yapı taşıdır. Genellikle tüm yemeklerin yanına yakışır. Bazen pilavı tek başına bir yemek olarak bile tüketebiliriz.

Türk mutfağı pilav konusunda o kadar zengindir ki pirinci çok değişik şeylerle birleştirip kuruyemiş, baharatlar bazen baklagil sebze, et,tavuk gibi birçok şeyle pirinç kombin yapılıp bu şekilde yüzyıllardır tüketilmektedir. Şimdi pirincin nohut tavukla buluşması nohutlu pilav tarifi için;

Malzemeler:

* 2 su bardağı baldo pirinç

* bir buçuk su bardağı haşlanmış nohut

* yarım çay bardağı sıvı yağ

* 2 adet tavuk göğsü ya da kalçalı tavuk budu

*1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su

* bir su bardağı, sıcak tavuk suyu

* bir yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Yapılışına önce pirinçleri yıkayıp ılık ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika kadar bekletilir. Sonra pilav tenceresine ya da tavasına sıvı yağ ve tereyağı birlikte koyup yağlar eridikten sonra pirinçleri üzerine ekleyelim. Pirinçleri yağda güzelce bir müddet kavuralım sonra içine tuz tavuk suyu haşlanmış nohutları ve 2 bardak sıcak suyu tenceremizin içine koyalım pilavlar kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim ve son olarak pilav piştikten sonra üzerine haşlayıp güzelce didiklediğimiz tavuk etlerini yerleştirelim. Daha sonra pilav tenceresinin kapağını kapatıp pilav sararak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra pilavımızın yanında içecek olarak turşu ve ayran tercih edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.