Tencerede Sufle İle Tatlı Krizlerine 10 Dakikada Lezzetli Çözüm! Tencerede Sufle Tarifi!

Tencerede Sufle İle Tatlı Krizlerine 10 Dakikada Lezzetli Çözüm! Tencerede Sufle Tarifi!

Ani gelen tatlı krizlerinize çok kısa sürede çözüm bulabilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlayacağınız tatlıyı bu defa farklı bir pişirme tekniğiyle pişiriyorsunuz. Tencerede sufle yapılır mı diyenler için tüm detaylar…

Sufle oldukça lezzetli bir tatlı... Canınız sufle çektiğinde pastaneye gitmek yerine evde pratik bir şekilde tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Lezzetli sufle için sadece 10 dakikanızı ayırmanız yetiyor. Tencerede pişen sufle kıvamı sizi endişelendirebilir. Fakat bu tarifle hazırlayacağınız sufle lezzeti, akışkanlığı ve dokusuyla tam kıvamında. 10 dakikada tencerede sufle tarifi sizlerle.

Tencerede Sufle Malzemeleri

Tencerede sufle tarifi oldukça kolay... Tencerede sufle kısa sürede pişmesiyle özellikle tatlı krizlerinin en pratik ve en lezzetli çözümü oluyor. Bol çikolatalı sufle için toplamda 15 dakika süre yetiyor. Verilen tarifle hazırlayacağınız tatlı 4 kişiliktir. Tatlı için gerekli malzemeler:

  • 9 yemek kaşığı un 
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı olmamalı çünkü tatlının kokusunu etkileyecektir)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu 
  • 80 gr çikolata (bitter)
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)

Tencerede Sufle Tarifi

Tencerede sufle tarifi için öncelikle geniş bir tencerede su kaynatmalısınız. Tencerenin yaklaşık 3 - 4 parmak seviyesinde su ekleyerek kaynamaya bırakın. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın. Yumurta köpürene kadar ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Ardından yağ, süt, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyin. Unu azar azar ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız kek harcını fincanlara paylaştırın.

Dilerseniz sufle kasesi de kullanabilirsiniz. Sufleleri paylaştırdığınız fincan ya da kaseyi tam doldurmayın. Çünkü sufle kabaracak ve kek kıvamını alacak. Sufleleri paylaştırdıktan sonra çikolata parçalarını suflenin içine paylaştırın. Ardından sufleleri tencereye alın. Tenceredeki su, fincanların yarısına kadar gelmelidir. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin. Sufle piştikten sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Artık tatlınız servise hazır, afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.